Štromčeki ponovno na čakovečkim ulicama

Nakon zimske stanke, od sutra, 1. travnja, Čakovčani, ali i svi posjetitelji grada, moći će koristiti električne bicikle, popularne „Štromčeke“. Naime, zbog hladnoće i vremenskih uvjeta tijekom zimskih mjeseci, bicikli nije bilo moguće koristiti, a dolaskom toplijih dana i završetkom remonta, ponovno su u pogonu.

Novina u odnosu na prošlu godinu je u tome da su na području Čakovca postavljene još dvije stanice za ostavljanje i punjenje bicikala. Jedna se nalazi pored Gradskih bazena „Marija Ružić“, a druga kod čakovečkog groblja. Kupljeno je i deset novih bicikala, tako da ih je sada ukupno 30.

Cijena korištenja iznosi 100,00 kuna godišnje, odnosno 25,00 kuna za 30 dana. Stari korisnici samo moraju produžiti postojeću karticu, dok je novi mogu kupiti na na recepciji Gradskih bazena. Cijena kartice iznosi 50,00 kuna. Na Gradskim bazenima možete dobiti i sve ostale informacije vezane uz „Štromčeke“.

Električni bicikli u Čakovcu uvedeni su prije dvije godine, a projekt je počeo s dvije stanice za punjenje i 20 bicikala. Bicikli se mogu koristiti svakog dana od 6:00 do 21:00 sati, mogu se koristiti neograničeni broj puta tijekom dana, no vrijeme jednog korištenja je najviše 90 minuta.