Započinje Antunovsko proštenje

Turistička zajednica grada Čakovca i  Grad Čakovec od 2014. godine aktivnije su se uključili u organizaciju  “Antunovskog proštenja“, što je rezultiralo brojnim novim sadržajima i atraktivnim programima. Tako će biti i na ovogodišnjoj manifestaciji, koja se na čakovečkom Jugu održava od 11. do 13. lipnja.

Ponovno je napravljen program koji će biti zanimljiv ne samo stanovnicima tog dijela Čakovca već i cijele županije. U trodnevnom programu velik je broj vjerskih, koncertnih i zabavnih sadržaja. Prvog dana proštenja, u nedjelju na pozornici nastupa klapa Rišpet, a  u utorak Dixiland Band Čakovec. Koncerti počinju u 20:30 sati, a naravno oni su i besplatni.
U subotu 10. lipnja počinje trodnevna duhovna oxbnova koju predvodi fra Smiljan Berišić, a koja obuhvaća molitvu krunice, ispovijed, večernju misu, procesiju do kipa sv. Antuna Padovanskog te molitvu za bolesne, djecu i potrebe. U nedjelju 11. lipnja u 9 sati u crkvi na Jugu održat će se misa zahvalnica za kraj školske godine, a u ponedjeljak misa za bolesne, starije i potrebite. Proštenjarsku misu na blagdan sv. Antuna Padovanskog u utorak u 11:00 sati, predvodi sisački biskup mons. dr. Vlado Košić. ). U 17 sati bit će blagoslov djece i ljiljana, u 19 sati večernja misa.
Neće nedostajati ni tradicionalne ponude, poput licitarskih srca i tradicionalnih međimurskih proizvoda. Za najmlađe, ali i one malo veće, tu je vožnja s kočijom i besplatna vožnja turističkim vlakićem.

U dane proslave blagdana sv. Antuna Padovanskog na snazi će biti i privremena regulacija prometa. Bit će zatvorena cesta na Trgu Ivana Pavla II., od križanja s ulicom Luja Bezeredija do križanja s ulicom Ivana Sokača te ulica Ivana Sokača od kružnog toka do križanja s ulicom Nikole Pavića. Zbog škole cesta će se privremeno otvoriti u ponedjeljak i utorak kako bi se  roditeljima i djeci omogućila lakšu prolaznost do škole.