53. Porcijunkulovo u Čakovcu oborit će sve rekorde

Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač predstavio je program za 53. Porcijunkulovo, najveću manifestaciju Međimurja i okolice na kojoj se ove godine očekuje rekordan broj posjetitelja. O interesu posjetitelja dovoljno govori i činjenica da je web stranicu manifestacije i društvene mreže posjetilo više od 400 000 ljudi. Sve je više gostiju, izlagača i medija, ali i sponzora koji se samostalno prijavljuju za sudjelovanje.

Posjetitelji će moći uživati u brojnim novitetima. Osim što će kafići imati pozornice za nastupe raznih izvođača, Perivoj Zrinskih bit će mjesto održavanja besplatnih koncerata velikih zvijezda poput Prljavog kazališta, Miroslava Škore i Halida Bešlića, a Trg Republike predodređen je za štandove s bogatom enogastronomskom ponudom te izborom tradicionalnih proizvoda. Duh Porcijunkulova obuzeo je cijeli grad i proširio se na još veći broj ulica, kao i šareni kišobrani koji su postali zaštitni znak čakovečkih ulica. Nedjeljno poslijepodne iskoristiti ćemo za druženje s posjetiteljima manifestacije uz besplatan roštilj i predstavljanje novog proizvodnog asortimana Carlsberga – Panonska, a neće nedostajati ni međimurske gibanice.

Autentični kolač ovog kraja bit će dio i humanitarne akcije, kao i spomenuti kišobrani, dok sav prihod od prodaje novih Startasica s uzorkom klepetalica i kišobrana ide gradskom Centru za odgoj i obrazovanje.

Vjerski program proštenja predstavio je gvardijan čakovečkog samostana fra Željko Železnjak. Prije samog blagdana Gospe od Anđela (Porcijunkula) priprema se trodnevnica, s mladom misom Ivana Crnkovića i predavanjima mr. sc. Daniela Patafte te krunicom, ispovijedima i misom za bolesnike. Nakon procesije od Trga Republike do samostanskog dvorišta, misno slavlje predvodit će ljubljanski nadbiskup Stanislav Zore.

Direktorica Turističkog ureda TZ Čakovec Boška Ban Vlahek najavila je promociju manifestacije glazbeno-umjetničkim programom 15. srpnja u Zagrebu (na Kaptolu, Trgu bana Josipa Jelačića i Zrinjevcu) i pozvala građane da iskoriste popust od 40 posto na prijevoz vlakom do Čakovca (HŽ i Slovenske željeznice) budući da se bilježi veliki porast posjetitelja iz zagrebačke regije, Koprivnice, Lendave i drugih gradova.

„Očekuje nas šest dana dobre zabave i dobrog programa. Koncept je ove godine malo drugačiji, bit će više prostora, osim centra predvidjeli smo i druge gradske površine. Dodatne promjene znače i dodatno veselje – doživimo Porcijunkulovo!“ – izjavila je Boška Ban Vlahek.

„Trošak koncerata iznosi oko 350 000 kuna koji će biti u potpunosti pokriveni sponzorskim sredstvima i iznajmljivanjem prostora za izlagače, tako da se neće uzimati iz gradskog proračuna. Zahvaljujem svima koji su omogućili još jedno Porcijunkulovo i svima koji će ga medijski popratiti i uveličati svojim dolaskom.“ – izjavio je Stjepan Kovač.

Porcijunkulovo traje od 28. srpnja do 2. kolovoza, a što vas sve očekuje možete provjeriti  društvenim mrežama https://www.facebook.com/Porcijunkulovo/ i https://www.instagram.com/porcijunkulovock/ te aplikacijama za Android i iOS uređaje.