Drage trkačice, dragi trkači, došli smo gotovo do samog cilja još jedne sezone kros lige Globetka. Ovo je već šesta godina organiziranog trčanja u čakovečkoj šumi Globetka, a u tom periodu sve do danas do sada je održano 45 kola. Prvu sezonu, 2012. godine, završili smo s prosjekom od 58 trkača po kolu a ukupno je trčalo u toj sezoni 102 trkača. Do 2016. godine prosjek je narastao na 125 trkača sa ukupnim brojem od 230 sudionika dok je u 2017. godini do 7. kola prosjek čak 134 trkača sa ukupno 250 sudionika !

Budući da sezonu završavamo sa proglašenjem najuspješnijih nakon utrke posljednjeg kola, podsjećamo Vas da će se posljednje 8. kolo održati u u subotu 11.11.2017. s početkom u 14 sati. Osim same utrke s razmakom od cca sat vremena nakon ulaska posljednjih trkača u cilj održat će se i proglašenja najuspješnijih u ovoj sezoni, pa u nastavku donosimo i program sa satnicom:

SATNICA DOGAĐANJA

13:50 ZAJEDNIČKA FOTOGRAFIJA

Molimo sve sudionike i one koji su sudjelovali u provedbi lige da se 10 minuta prije starta okupe radi zajedničkog fotografiranja

14:00 START UTRKE

pokret na startnu poziciju kreće u 13,55 sati, a start utrke je u 14,00

16:00 PROGLAŠENJE NAJUSPJEŠNIJIH TRKAČ(IC)A

Budući da jo ovo posljednje kolo za 2017. godinu, nakon utrke s početkom u 16,00 sati održat će se na 1. katu Gradskih bazena Čakovec i proglašenje najuspješnijih trkača po kategoijama za cijelu sezonu. Napominjemo da u krug onih koji će primiti odličja mogu ući samo trkači koji su nastupili barem na četiri od ukupno osam kola za 2017. godinu. Naravno, pozivamo da se proglašenju odazovu svi koji su nastupali bez obzira na participiranje u nagradama, a za to ima više razloga (obrazloženje u nastavku).

MAJICA i FOTOGRAFIJA Vrijeme od završetka utrke pa do samog čina proglašenja iskoristite i za podizanje zaslužene majice koju prem propozicijama za 2017. godinu dobivaju oni koji su nastupili na najmanje 4 kola u ovoj godini i pritom uplatili kotizaciju. Također, trkači koji su barem jednom “naletjeli” na objektiv jednog od službenih paparazza dobit će na poklon i svoju fotografiju.

DRUŽENJE prije i nakon dodjele priznanja prilika je da se u dobrom raspoloženju počastimo za završetak još jedne uspješne, 6. po redu sezone trčanja u Globetki. Tradicija je da na ovom završnom okupljanju svi sudionici koji su željni dokazivanja u kulinarskim sposobnostima pokažu svoje umijeće i na taj način daju svoj doprinos što boljem raspoloženju. Za one koji se žele posebno iskazati molim da se obrate na ovu e-mail adresu ili na mobitel 098/921-1479 radi informacija kojih “artikala” nedostaje

SVLAČIONICE Kako biste nakon utrke na proglašenje i druženje na 1. katu bazena došli u što boljem “izdanju”, na raspolaganju će vam biti svlačionice i tuševi stadiona SRC Mladost (br. 1 muška i br.2 ženska svlačionica). Svlačionice možete koristiti i za presvlačenje prije utrke već od 12,30 sati nadalje.

VOLONTERI Samo proglašenje i druženje zahtjeva više angažmana, pa molimo da se jave oni koji neće trčati a žele sudjelovati u provedbi proglašenja da se također jave na ovaj mail ili na 098/921-1479. Poslovi se odnose na pripremu i serviranje jela i pića, te pospremanje nakon završetka. Mjesto rada su Gradski bazeni 1. kat a radno vrijeme od 12 sati nadalje.

Uz želju za još jedan uspješan nastup u Globetki, pozivamo Vas da se odazovete u što većem broju i zajedno s organizatorom, članovima AK Međimurje, uživate u nama najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu – trčanju.