Predstavljamo Vam program obilježavanja Dana grada Čakovca 2018.

Od četvrtka 24. do utorka 31. svibnja, 25. put za redom u demokratskoj Hrvatskoj obilježiti će se Dan Grada Čakovca. I ove godine organiziran je šaroliki program, kojem će vrhunac biti Svečanost na kojoj će se dodijeliti priznanja pojedincima, udrugama i tvrtkama koji su svojim uspjesima i radom obilježili prošlu godinu, te svojim angažmanom tijekom svoje karijere dali doprinos razvoju i promociji Čakovca.

Program obilježavanja u srijedu su u čakovečkoj Gradskoj vijećnici predstavili su gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i pomoćnica direktora Turističke zajednice grada Čakovca Boška Ban Vlahek.

„Ovogodišnje dane grada započinjemo u četvrtak, otvaranjem novoobnovljenog vrtića u Mačkovcu. Program se nastavlja Smotrom učeničkih zadruga Međimurske županije, a završava navečer koncertom „Oni to delaju iz ljubavi.“, rekao je uvodno gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač. Zahvalio se i brojnim udrugama i pojedincima koji sudjeluju u obilježavanju Dana Grada, jer je ovo prilika da svi građani vide kako kvalitetno rade te kako pozitivno promoviraju svoj grad.

Posebno je najavio i tradicionalni besplatni koncert koji se održava subotom uoči Dana Grada na čakovečkom Trgu Republike. „Ove godine za dobru zabavu jamči Neno Belan. Naravno, vrhunac ovogodišnje proslave je Svečanost povodom Dana Grada, koja će se održati u utorak 29. svibnja u podne u Centru za kulturu.“, naglasio je Kovač Na njoj će se dodijeliti godišnje nagrade Grada Čakovca, nagrade za životno djelo te nagrade Zlatna plaketa Grb Grada Čakovca. Zlatnike „Grb Grada Čakovca“ dobili su Tea Dragić Runjak i fra Stanko Belobrajdić, nagrade za životno djelo posthumno Željko Golik i Stjepan Koraj, a godišnje nagrade Udruga gluhih i nagluhih osoba Međimurske županije, Klub liječenih alkoholičara „dr. Mato Golubić“ iz Čakovca, tvrtka „Lepi dečki Brewery“ iz Čakovca, Dragica Benčik, Kazališna družina „Pinklec“ iz Čakovca i Badmintonski klub „Međimurje“ iz Čakovca.

Program završava u utorak navečer, najprije otvaranjem novoobnovljene fontane u Perivoju Zrinskih, te tradicionalnom plesnom predstavom podno zidina Starog grada u Čakovcu „Na dlanu jezera“.

Znatni doprinos obilježavanju uobičajeno daje i Turistička zajednica Grada Čakovca. Kako je rekla Boška Ban Vahek, ove godine tradicionalni Sajam cvijeća i jagoda proširiti će se te će građani imati priliku vidjeti i tradicionalne običaje i kulturu međimurskog kraja. Petak je posvećen sportu, kad će sportski klubovi okupljeni u Zajednicu sportova i sportskih udruga Grada Čakovca na Trgu Republike predstaviti svoj rad. Utrka Grada Čakovca ima humanitarni karakter, sav je prihod ove godine namijenjen Udruzi slijepih i slabovidnih osoba Međimurske županije. U ponedjeljak se otvara Igralište za djecu s posebnim potrebama u Centru za odgoj i obrazovanje, prvo takvog tipa u Čakovcu, istaknula je predstavljajući program Ban Vlahek te je pozvala Čakovčane na sva događanja.

Svi događaji su besplatni, a posebno ističemo predstavu KD Pinkec „Puž muž“ koja će se održati u nedjelju 27. svibnja u 16 sati u jezeru podno zidina Starog grada. Tu je i izložba fotografija „Čakovec nekoć 2“, te predstavljanje knjige o povijesti čakovečkog tenisa „S treće strane mreže“ Zvonka Vertuša. I na kraju, nakon nekoliko godina stanke, ponovno se održava koncert kod fontane u Perivoju Zrinskih. Ove godine uveseljavat će nas Dixieland band Čakovec.

[pdf-embedder url=”https://www.visitcakovec.com/wp-content/uploads/2018/05/knjizica_dan_grada_2018.pdf”]