Najava Kros lige Globetka – 8. kolo

Sedma sezona organiziranog trčanja u čakovečkoj Globetki došla je do samoga kraja. U periodu od 2012., do sedmog kola 2018. godine, održano je ukupno 53 kola. Broj trkača se u tom razdoblju višestruko povećao, pa je tako prva sezona, koja je održana 2012. godine, završila s prosjekom od 58 trkača po kolu a ukupno je trčalo u toj sezoni 102 trkača. Do 2017. godine prosjek je narastao na 135 trkača sa ukupnim brojem od 260 sudionika dok je u 2018. godini do 7. kola prosjek čak 178 trkača sa ukupno 310 sudionika. Sveukupno se u ovih sedam godina organiiziranja lige do ovogodišnjeg 7. kola u ligu uključilo preko 620 trkača.

Posljednje 8. kolo za 2018. godinu, održat će se u subotu 10.11.2018. s početkom u 14.00 sati. a ujedno će se osim same utrke s razmakom od otprilike sat vremena nakon ulaska posljednjih trkača u cilj održati i proglašenja najuspješnijih u ovoj sezoni. Proglašenje naboljih održati će se u Industrial bar-u Metalac od 16.00 sati

U nastavku donosimo detaljan program subotnjeg događanja sa satnicom.

SATNICA DOGAĐANJA

13.50 ZAJEDNIČKA FOTOGRAFIJA
Molimo sve sudionike i one koji su sudjelovali u provedbi lige da se 10 minuta prije starta okupe radi zajedničkog fotografiranja, kod šatora za prijave.

14.00 START UTRKE
pokret na startnu poziciju kreće u 13,55 sati za trkače na 3,6 km te 5 minuta kasnije za trkače na 7,8 km. Start je 14,00 za 3,6 km i 14,05 za 7,8 km.

16.00 PROGLAŠENJE ZA 2018. U METALCU
Budući da jo ovo posljednje kolo za 2018. godinu, nakon utrke s početkom u 16.00 sati održat će se u Industrial baru Metalac i proglašenje najuspješnijih trkača po kategorijama za cijelu sezonu. Napominjemo da u krug onih koji će primiti odličja mogu ući samo trkači koji su nastupili barem na četiri od ukupno osam kola za 2018. godinu. Naravno, pozivamo da se proglašenju odazovu svi koji su nastupali bez obzira na participiranje u nagradama, a za to ima više razloga (obrazloženje u nastavku).

MAJICA i FOTOGRAFIJA Vrijeme od završetka utrke pa do samog čina proglašenja iskoristite i za podizanje zaslužene majice koju prema propozicijama za 2018. godinu dobivaju oni koji su nastupili na najmanje 4 kola u ovoj godini i pritom uplatili kotizaciju. Također, trkači koji su barem jednom “naletjeli” na objektiv jednog od službenih fotografa dobit će na poklon i svoju fotografiju.

DRUŽENJE prije i nakon dodjele priznanja prilika je da se u dobrom raspoloženju počastimo za završetak još jedne uspješne, 7. po redu sezone trčanja u Globetki. Tradicija je da na ovom završnom okupljanju svi sudionici koji su željni dokazivanja u kulinarskim sposobnostima pokažu svoje umijeće i na taj način daju svoj doprinos što boljem raspoloženju. Za one koji se žele posebno iskazati molim da se obrate na akm@ck.t-com.hr ili na mobitel 098/973-4986 (Božica Horvat) radi informacija kojih “artikala” nedostaje)

SVLAČIONICE Kako bi trkači nakon utrke na proglašenje i druženje u “Metalcu” došli u što boljem “izdanju”, na raspolaganju će im biti svlačionice i tuševi na objektu Streljane, koja se nalazi u neposrednoj blizini. Svlačionice se mogu koristiti i za presvlačenje prije utrke već od 12.30 sati nadalje.

VOLONTERI. Samo proglašenje i druženje zahtjeva više angažmana, pa molimo da se jave oni koji neće trčati a žele sudjelovati u provedbi proglašenja da se također jave na ovaj mail ili na 098/921-1479. Poslovi se odnose na pripremu i serviranje jela i pića, te pospremanje nakon završetka. Mjesto rada je Metalac a radno vrijeme od 12.00 sati nadalje.

Uz želju za još jedan uspješan nastup u Globetki, pozivamo sve dosadašnje sudionike, kao i one koji još nisu trčali na ligi, da se odazovu u što većem broju i zajedno s organizatorom, članovima AK Međimurje, uživaju u nama najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu – trčanju.