Predstavljanje knjige Miljenka Muršića “The Sladoleds”

Knjižnica “Nikola Zrinski” Čakovec poziva Vas 18. 10. 2019. u 18.00 h u multimedijalnu dvoranu Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec na predstavljanje knjige Miljenka Muršića “The Sladoleds” .

Miljenko Muršić rođen je 1954. godine u Čakovcu. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Živi i radi u Velikoj Gorici. Oženjen je i otac dvojice odraslih sinova, koji su ga kao djeca često nadahnjivali za pisanje slikovnica, igrokaza, humoreski i drugih zapisa namijenjenih djeci. Član je Društva hrvatskih književnika. Djeluje kao pjesnik, prozni i dramski pisac te kao esejist. Ukupno je dosad objavio petnaestak raznovrsnih knjiga, a izvedeno mu je idesetak dramskih tekstova.

The Sladoleds je roman vedre atmosfere čija se radnja koncentrira na odnose između dvaju parava učenika. Četvero tinejdžera međusobno su povezani prijateljstvom, no imaju i uzajamne simpatije koje se ne usuđuju priznati. Ne znajući se izraziti, dolaze pod utjecaj muško-ženskih, ispraznih i često smiješnih stereotipa o macho muškarcima i djevojkama zavodnicama, koji se često nameću preko popularnih zabavnih pjesama, reklama i filmova. Glumeći ono što nisu, upadaju u razne neprilike koje ih uče da istinski osjećaji ne potpadaju pod šablone.

Ulaz je slobodan!