TRADICIONALNA JELA – MEĐIMURJA] SIR S VRHNJEM

Sir s vrhnjem spada među tradicionalna jela kojima je teško odoljeti. Bilo da ga jedemo za doručak, međuobrok ili večeru, on predstavlja osvježenje za tijelo i opskrbljava ga mnogim potrebnim nutrijentima. Sir s vrhnjem ne skriva baš nikakvu nauku kada je u pitanju priprema, riječ je o jednostavnom jelu kojem su potrebna svega dva sastojka, a dodaci poput začina i povrća ono su što će ovaj sjajan spoj učiniti posebnim.

Ova se kombinacija najčešće poslužuje uz suhe nareske pa je tako savršen uvod u mesni dio baš svakog menija. Siru s vrhnjem dodaje se  međimursko meso s tiblice, domaća šunka ili pak suhe kobasice, svježe povrće, čvarci, a često se na istom tanjuru nalaze i slasne domaće slanine te topli kruh.

Sir s vrhnjem priprema se nevjerojatno jednostavno. Dovoljno je tek pomiješati ta dva sastojka, a zatim im dodati začine po želji. Svježe mljevena crvena paprika, sitno sjeckana svježa paprika, mladi luk ili češnjak, sol i papar idealno će se složiti s osvježavajućim mliječnim spojem. Za vrijeme nešto toplijih dana nikako ne zaboravite ni svježi vlasac koji će dobar tanjur sira s vrhnjem definitivno podići na još jednu višu i ukusniju
razinu.

Dobar tek!

Foto: ordinacija.vecernji.hr