Predstavljanje knjige Karavana: ekspedicija na devi kroz pustinju Rub al Khali Gorana Blaževića

Iz Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec pozivaju Vas na predstavljanje knjige autora GORANA BLAŽEVIĆA – Karavana: ekspedicija na devi kroz pustinju Rub al Khali koje će se održati 9.11.2021.  s početkom u 18.00 sati u multimedijalnoj dvorani Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec.

Nova knjiga Gorana Blaževića „Karavana“ donosi priču o nesvakidašnjem iskustvu prelaska jedne od najvećih svjetskih pustinja, Rub al Khali u Saudijskoj Arabiji. Nakon „Svilima“, knjige o njegovom 3300 km dugom pješačenju od Jordana do Hrvatske, Blažević je ovoga puta 650 km pijeska prešao – na leđima deve.

Početkom 2019. godine dobio je priliku biti jedan od prvih stranaca s turističkom vizom za ulazak u Saudijsku Arabiju, državu desetljećima zatvorenu za strance. Bio je dio velike ekspedicije kroz pustinju koju je organizirala saudijska kraljevska obitelj i koja je nosila ime „Rakayib“ – na arapskome, „karavana deva“. Cilj ekspedicije bio je stvoriti najveću karavanu deva koja je ikad prošla tom pustinjom. Početak je bio na jugu, na samoj granici s Jemenom, a cilj selo Jabrin koje označava sjeverna vrata pustinje Rub al Khali.

Predstavljanje knjige biti će popraćeno fotografijama i video zapisima snimljenim tijekom putovanja.

Broj posjetitelja je ograničen, prijave obavezne na br. tel. 310 595 kućni 14.