Što nas ovaj vikend očekuje na Adventu u gradu Zrinskih

Advent u gradu Zrinskih započeo je prošlog vikenda. Čakovec je ukrašen tisućama lampica i božićnih ukrasa, miris kuhanog vina i fritula širi se gradom, a posjetitelji uz prigodnu glazbu stvaraju onaj divan šušur koji svima nedostaje.

Što nas ovaj vikend očekuje na “Adventu u gradu Zrinskih”?

Sutra, u petak 3. prosinca od 9.00 sati posjetite Adventski sajam na Trgu Republike na kojem vas očekuje mnoštvo domaćih proizvoda i rukotvorina, koje mogu poslužiti kao originalni božićni pokloni.

Najmlađi će uživati u dječjoj predstavi „Uz fritule i čokoladu, mirisi Adventa u gradu” na Trgu Republike od 17.00 sati, dok će nas s dobrom glazbom zagrijati „Bobo i Vujča“, dečki iz svima poznatog ZODIAC banda, s početkom u 18.00 sati.

Subotu, 4. prosinca, rezervirajte za posjet adventskom sajmu, na kojem će pijanist Nikola Grabar, s početkom u 10.00 sati dočarati blagdansko raspoloženje,  dok će nas udruge žena iz Međimurja, od 9.00 sati, u Ulici kralja Tomislava, razveseliti ukusnim tradicionalnim kolačima prema zaboravljenim receptima naših baka.

Čaroliju Adventa upotpuniti će djeca iz čakovečkih dječjih vrtića, u 10.30 sati, glazbenim nastupom ispred Turističkog ureda, a one željne rekreacije, Zajednica sportskih udruga Čakovca i Udruga za šport djece i mladeži, poziva na Dječju biciklijadu, koja započinje u 10.00 sati.

Djed Božićnjak će našim najmlađima, na Franjevačkom trgu s početkom u 16.00 sati u Selu Djeda Božićnjaka, ispričati nekoliko lijepih priča o radosti Božića.

Zajedno ćemo zapaliti i drugu svijeću na adventskom vijencu, u 17.45 ispred crkve sv Antuna Padovanskog, a u 18.10 na Franjevačkom trgu.

U večernjim satima na Trgu Republike, mlada kantautorica Kim Verson, uz miris kuhanog vina i toplu vatru, zabaviti će nas predivnim melodijama.

Vikend će završiti nedjeljnim nastupom KUD-a Žiškovec u 10.30 na Franjevačkom trgu te glazbenim nastupom u 16.00 sati na Trgu Republike, pod nazivom „Budi radostan“ sada već poznatog nam dua „Matt Shaft“, a svi oni koji to još nisu učinili, tokom cijelog dana, moći će se razveseliti prigodnim poklonom na Adventskom sajmu.

Djed Božićnjak i dalje čeka pisma naših najmlađih. Zato djeco, napišite ili nacrtajte skrivene želje, ubacite ih u poštanski sandučić postavljen na Franjevačkom trgu uz kućicu Djeda Božićnjaka i podijelite svoje želje s Djedicom i Vilenjacima.