Predavanje „Tibeti u Međimurju“

Muzej Međimurja Čakovec poziva vas na predavanje „Tibeti u Međimurju“ kustosice Janje Kovač koje će se održati u petak, 10. prosinca 2021. godine, u 18.00 sati u Multimedijalnoj dvorani u „Riznici Međimurja“.

Predavanje se organizira u sklopu izložbe „Tibeti u Međimurju i Podravini“ koja je realizirana u suradnji Muzeja Međimurja Čakovec, Muzeja grada Koprivnice i Hrvatskog restauratorskog zavoda. U fokusu izložbe i predavanja su tibeti, marame za ogrtanje leđa, možda najprepoznatljiviji element međimurske narodne nošnje.

Na predavanju možete saznati što su tibeti, odakle im taj intrigantan naziv, zašto su cvjetni motivi na svim tibetima, kad se pojavljuju u Međimurju, koja je simbolika ovog odjevnog predmeta. Predavanje će biti popraćeno prezentacijom s bogatim izborom fotografija tibeta, odabranih detalja, kolorita kao i fotografija koje prikazuju tibete u mnogostrukim kontekstima
svakodnevnog života.

Prije predavanja (do 18.00 sati) se može razgledati izložba „Tibeti u Međimurju i Podravini“ u Izložbenom salonu.

Ulaz na izložbu i predavanje je besplatan. Izložbu prati i katalog koji će se na predavanju moći kupiti po promotivnoj cijeni od 50 kuna.

S obzirom na trenutno važeće propise vezane uz epidemiološke mjere obavezno je predočenje COVID potvrda i nošenje maski tijekom predavanja.