Otvorenje izložbe fotografija „Vuprem oči“ Miroslave Novak Hranjec

U sklopu programa Dana Međimurske županije, u ponedjeljak 25. travnja, u 18.30 sati na terasi Caffe bara Bedem Čakovec održat će se otvorenje izložbe “Vuprem oči” Miroslave Novak Hranjec.

Miroslava Novak Hranjec (34) magistra je religijske pedagogije i katehetike. Osnovnu školu završila je u Pribislavcu, a srednju Ekonomsku i trgovačku školu u Čakovcu. Stekavši diplomu na  Katoličko-bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, dobiva posao vjeroučiteljice u OŠ Vladimira Nazora Pribislavec gdje i danas radi. Osim što predaje vjeronauk, Miroslava je dolaskom na svoje radno mjesto naslijedila i izbornu nastavu iz fotografije te je upravo na taj način otkrila svoju ljubav prema ovoj vrsti umjetnosti. Svojim učenicima nastoji prenijeti znanja o upotrebi fotoaparata i tehnikama snimanja, iako ih u radu često koči financijska situacija. Aktivna je suradnica portala eMedjimurje te baš poput svojih učenika s velikim veseljem kreće u svoje fotografske izazove. Tako je nešto što je počelo sasvim slučajno, postepeno postalo strast i ubrzo preraslo granice Međimurja. Svojim fotografijama s motivima Zrinske garde, kulturnih manifestacija i humanitarnih akcija Miroslava promiče međimursku kulturu i baštinu diljem Hrvatske, a njezine fotografije međimurske prirode mogu se vidjeti i na programu HRT -a u emisijama vremenske prognoze.

Iza Miroslave je već sedam samostalnih izložbi u Međimurju i dvije u Zagrebu, a njezine su fotografije pronašle svoj put i izvan granica Lijepe Naše.

Dobitnica je brojnih  nagrada na području županije te priznanja Svjetske meteorološke organizacije za 2020. godinu.