13. SAJAM VINYLA U CASA LATINA CLUBU

U Casa Latina Clubu Čakovec se u nedjelju, 22. svibnja, od 10.00 do 17.00 sati održava već trinaesto izdanje Sajma vinyla. 

Na sajmu, koji je ujedno i druženje ljubitelja gramofonskih ploča kupuju se i prodaju razna zanimljiva glazbena izdanja. Glazbene ploče obožavane su zbog svog specifičnog zvuka ali i zbog samog procesa od stavljanja ploče, pokretanja gramofona i same brige vezane uz održavanje gramofonskih ploča i čuvanja o omotu. 

Gramofonska ploča dugo je bila najpopularniji medij za reprodukciju glazbe, a zadržala je svoj udio na tržištu i nakon pojave kompaktnih kaseta., dok je svoju popularnost izgubila tek nakon pojave kompaktnih diskova. Početkom 90-ih godina prošlog stoljeća ploče su prvenstveno koristili DJ-evi i audiofili, no zbog njezinih specifičnosti ploče su doživjele preporod i opet se vračaju na velika vrata. 

Sajam vinila u Casa Latini uz prekaljenog vinylista, ŠestakRobija, postao je tradicionalni događaj na koji dolazi „provjerena ekipa“stalnih izlagača uz poneko iznenađenje. 

Dođite u Casa Latina Club i provjerite sami!