02.08.2022., Cakovec- Podijeljene nagrade najboljim izlagacima. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSEL

Dodijeljene nagrade i priznanja najboljima na ovogodišnjem Porcijunkulovu u Čakovcu

Kako bi zahvalili svim izlagačima koji su na manifestaciji “Porcijunkulovo 2022.” svojom ponudom i proizvodima obogatili ovogodišnjih šest porcijunkulovskih dana u Čakovcu, za njih je u utorak upriličena tradicionalna svečanost dodjele nagrada i priznanja “Najbolje na Porcijunkulovom”. 

Najboljim izlagačima priznanja je na Trgu Republike podijelila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, uz prisustvo direktora Turističke zajednice grada Čakovca Filipa Horvata.

Nagradu za najkreativnije izlagačko mjesto dobili su Ivica i Marica j.d.o.o. iz Čakovca i OPG Kristoš – Saša Preložnjak, za vrednovanje kulture i tradicije lončar Lovro Pergar iz Zasadbrega, kovač Franjo Lisjak iz Novakovca, KUD Mačkovec za prezentaciju mlaćenja žita i Piterija Zvrk Bjelovar, najsimpatičnije izlagačice su Monika Mihalić, “Pletivo Monny” Novo Selo Rok i Nada Petković, OPG Petković Šenkovec, najosmijeh manifestacije prema izboru čitatelja eMedjimurja ima Vladimir Jambor iz Čakovca, najinovativniji proizvod pak Iris foto art Zagreb.

Posebno priznanje za doprinos manifestaciji dobilo je Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec, dok je za dugogodišnju suradnju na manifestaciji “Porcijunkulovo” nagrađena Udruga žena “Zlatne ruke” Čakovec. Nasumičnim izvlačenjem posebnu nagradu, bicikl, dobio je OPG Šimun Cecelja.

U organizaciji Turističke zajednice grada Čakovca bila je to prilika da se više od 150 izlagača zahvali što su bili dio najveće kulturno-turističke manifestacije u Međimurju, ali ujedno posluži i kao poziv za sljedeću godinu.

“Hvala svima koji su uložili maksimalni trud, ponudili svoje impresivne i kvalitetne proizvode, predstavili sebe i nas u najboljem mogućem svijetlu te unaprijedili naše Porcijunkulovo. Svojom ste ponudom manifestaciju u Čakovcu učinili boljom, bogatijom i atraktivnijom, posebno na veselje velikog broja posjetitelja koji će se, ne sumnjam, i zbog vas vratiti i sljedeće godine na sjever zemlje. Vjerujem da ste ovdje upoznali nove kupce i suradnike, pa vam želim puno uspjeha u daljnjem radu. Hvala što njegujete naše međimursko i čakovečko”, rekla je čakovečka gradonačelnica.