VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

Putopisno predavanje Od mora do vrha- Maroko i predstavljanje knjige “Želim dotaknuti nebo” Mateja Perkova

U utorak 20. veljače 2018. u 18.00 sati u multimedijalnoj dvorani Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec održat će se putopisno predavanje “Od mora do vrha – Maroko” i predstavljanje knjige „Želim dotaknuti nebo“ Mateja Perkova.

Ulaz je slobodan!

Više o predavaču:

Matej Perkov rođen je u Koprivnici 11.9.1983. godine, hrvatski je visokogorski penjač, putopisac, predavač, novinar i motivacijski govornik. Autor je nekoliko stručnih tekstova iz područja planinskog turizma. Autor je knjiga „Planinarenje je način izražavanja“ i „Želim dotaknuti nebo“.

Perkovo putovanje je hrvatska ekspedicija “od mora do vrha”, a cilj mu je bio upoznati ljepote Maroka uspinjući se na najviši vrh sjeverne Afrike Toubkal (4167m) startajući od obale Atlantskog oceana. U sklopu ekspedicije koja je trajala mjesec dana ispenjao je još nekoliko izazovnih visokih vrhova u masivu centralnog gorja Atlas, a mladi putopisac posjetio je i marokanska urbana središta Marakesh, romantičnu Casablancu i prijestolnicu Rabat. Predavanje o je popraćeno fotografijama koje nastoje publici približiti šarenilo Maroka i ljepotu najatraktivnije afričke planine koja razdvaja Mediteran i Saharu.

U sklopu predavanja bit će i predstavljena i knjiga „Želim dotaknuti nebo“. U svojoj knjizi, na 300-injak stranica uz mnoštvo zanimljivih fotografija, autor se potrudio ispričati svoje viđenje planinske romantike. Uz opise svojih uspona Matej Perkov također samokritički sagledava svoje odluke, razmišljajući o emocionalnom i duhovnom spajanju s planinom. Ljubitelji putopisa s tematikom planinarstva i outdoor sportova uživat će u ovom štivu koje će ih ponukati da razmisle o svemu onom što će ih obogatiti svaki put kada odluče svoje vrijeme provesti u prirodi.