USKRSNA POTRAGA ZA JAJIMA

Kako bi roditelji zajedno sa svojom djecom uživali u subotnjem prijepodnevu u centru grada Čakovca, Turistička zajednica grada Čakovca organizira zabavnu igru na otvorenom, traženje uskrsnih jaja koje je sakrio zec.

Podrijetlo popularne uskrsne igre, potrage za jajima

Prema nekim navodima ono se krije u starom škotskom običaju prema kojem su se mladi Škoti na uskrsno jutro uputili u šumu u potragu za jajima raznih šumskih ptica kako bi ih pripremili za doručak. Prema drugima, začetnik te tradicije je Martin Luther koji je organizirao prve potrage za jajima u kojima su muškarci sakrivali pisanice za svoje supruge i djecu. Simbolika ove igre ponovno se vidi u Kristovu grobu i ženama koje su išle u potragu za Isusom. Danas je ona posebno popularna u Njemačkoj. Djeca koja traže jaja sakrivena na tajnovitim mjestima pritom uživaju u uzbuđenju igre, koja ima i edukativan karakter, podučava koliko je važno biti uporan.

Spomenuta se igra tradicionalno održava dan prije samog Uskrsa, na otvorenom u Perivoju Zrinski. Ove godine održat će se u subotu, 31. ožujka 2018. u vremenu od 10 do 11 sati. Potragu će voditi uskrsni zec koji će tijekom potrage animirati najmlađe.

Osim obilja dobre zabave, smijeha i uzbuđenja, uskrsna igra jamči druženje i zbližavanje cijele obitelji, a žar želje za pobjedom stvara simpatične uspomene, osobito onim najmlađima.

Ove godine igru smo malo promijenili, ne traži se pobjednik s najviše pronađenih jaja već će pobjednikom ili pobjednicom biti proglašen onaj koji pronađe sakrivenog ZLATNOG ZECA.

Okupljanje djece bit će ispred Turističkog ureda u 9:30 sati.

Mališane očekuju i kreativne radionice ukrašavanja jaja u organizaciji Turističke zajednice grada Čakovca i Udruge “Kreativci Međimurja”.

Najboljeg ćemo nagraditi vrijednim poklon paketom, dok će svako dijete koje sudjeluje u potrazi biti nagrađeno diplomom uskrsnog zeca.

U slučaju kiše potraga se otkazuje, ali djeca u svakom slučaju mogu doći u Turistički ured podići svoju diplomu za dobru volju i zasladiti se čokoladnim poklonom.

Stoga, uzmite svoje košarice i uživajte u čakovečkoj uskrsnoj avanturi!