NOĆ KNJIGE 2018.

23. travanj – Noć knjige

Noć knjige je organizirana kako bi se, bez zatvaranja očiju pred često nelijepom svakodnevicom, barem na jedan dan više govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga, uz osnovnu nakanu predstavljanja knjiga domaćih i svjetskih autora te druženja uz knjigu i čitanje. Priliku za to pružili su “Svjetski dan knjige i autorskih prava” (23. travnja) te “Dan hrvatske knjige” (22. travnja).

Ulaz na sva događanja u Noći knjige je besplatan!

Program u Knjižnici “Nikola Zrinski” Čakovec

15.00 sati Rapsodija boja “Bez panike”
Likovna radionica za sve uzraste na kojoj će sudionici s recikliranim materijalima izraditi zajedničku instalaciju.

18.30 sati otvorenje izložbe “Kaj buš STEM?
Izložba nas uvodi u svijet micro:bit tehnologije.
Knjižnica “Nikola Zrinski” Čakovec jedna je od knjižnica koja sudjeluje u projektu “STEM revolucija”. Riječ je o projektu koji donacijama micro:bitova omogućuje podučavanje programiranja i digitalne pismenosti za sve generacije.
Izložba je ostvarena u suradnji s Udrugom žena Pretetinec s projektom “Robotika” i Udrugom “MIS-Mladi informatičari Strahoninca”

20.00 sati Književni susret s Majdom Rijavec i Dubravkom Miljković
Majda Rijavec i Dubravka Miljković psihologinje i sveučilišne profesorice, autorice su više od 30 knjiga s područja popularne psihologije. /A što biste vi učinili?, Bolje biti vjetar nego list, Muškarci i žene – poznajemo li se uopće, Pozitivna psihologija, Razgovori sa zrcalom, …/

21.30 sati AUDIO DETEKTIV
Bend nastao u Čakovcu tijekom 2015. čine: Bruno Tkalec – vokal/gitara, Marin Kuharić – gitara, Bojan Križan – bas gitara, Matija Vabec – klavijature, Robert Modlic – bubnjevi