Čakovec Airshow 2018

Na krilima izvrsno realiziranog prošlogodišnjeg izdanja aeromitinga Čakovec Airshow, i ove godine Aeroklub Međimurje poziva sve zaineresirane da ih, dan ranije, u subotu, 9. lipnja, posjete na Dan otvorenih vrata, gdje će moći razgledati aerodrom i zrakoplove koji će nastupati idućeg dana, prisustvovati prezentaciji Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Leti s najboljima – Postani vojni pilot”, a članovi Aerokluba Međimurje biti će na raspolaganju za sva pitanja i stručno vodstvo.

Također, u sklopu Dana otvorenih vrata, održat će se modelarska radionica za djecu u dobi od 5 do 15 godina. Djeca će imati priliku izrađivati jednostavne modele jedrilica uz stručno vodstvo članova Aerokluba i pomoći njihovih roditelja. Radionica je besplatna za sve sudionike, a izrađene modele djeca će ponijeti kući. Radionica će se održavati u nekoliko termina, a roditelji djecu mogu prijaviti na stranicama Airshow-a 2018 (http://airshow.aeroklub-medjimurje.hr/modelarska-radionica).

Tokom subote održavat će se i treninzi modelara, koji idući dan nastupaju u programu Airshowa 2018, a u večernjim satima modelari će imati i „night show“ nakon čega slijedi spektakularni koncert grupe Vigor, a čiju će atmosferu od 20 sati podgrijati grupa Profeel.

Za nedjelju, 10. lipnja, pripremaju vrlo dinamičan program (s početkom od 12:30 sati) koji će ponovno ostati upamćen po vratolomijama svjetski poznatih pilota, mirisu oktana i kerozina, a buka borbenih mlažnjaka će ove godine biti dosta bučnija nego ikad do sad.

Iznenađenje za sve posjetitelje pripremamo u sklopu nastupa engleske akrobatske skupine Team Raven koja će nastupiti u formaciji 6 aviona Van’s RV i kojoj će ovo biti prvi nastup na hrvatskom nebu.

Osim Team Raven, očekuje vas nastup još tri akrobatske grupe – iz Latvije nam stižu Baltic Bees sa 6 aviona L-39C Albatros, iz Austrije ekipa Flying Bulls koja će se predstaviti sa 4 aviona i to 2 Fairchild Dornier Alpha Jet-a, Lockheed P-38 Lightning i Vought F4U Corsair. Domaće boje će predstavljati naravno Krila Oluje sa 6 aviona Pilatus PC-9M!

Najave sudionika, direktni prijenos aeromitinga i atraktivni snimci iz kabina zrakoplova samih sudionika (uživo) posjetitelji će moći pratiti na velikom video zidu.

Naravno, sve posjetitelje aeromitinga očekuje adrenalinski vikend uz bogatu gastronomsku ponudu.

 

http://aeroklub-medjimurje.hr/