27. rujna – Svjetski dan turizma

Svjetska turistička organizacija (World Tourism Organization – WTO) je na svojoj trećoj sjednici održanoj u Torremolinosu, Španjolska, 1979. godine odlučila pokrenuti obilježavanje Svjetskog dana turizma.

Svjetski dan turizma održava se svake godine 27. rujna putem prigodnih manifestacija, priredbi i događanja. Navedeni datum je odabran kako bi se podudarao s važnim trenutkom za Svjetsku turističku organizaciju, danom kada je 1970. godine usvojen Statut Organizacije.

Određivanje obilježavanja Svjetskog dana turizma prigodno je i zbog činjenice što se radi o kraju glavne (ljetne) sezone na sjevernoj hemisferi i o početku glavne sezone na južnoj hemisferi.

Ove godine TZ grada Čakovca, u suradnji sa TZ Međimurske županije, TZG Prelog, TZG Mursko Središće, TZO Sveti Martin na Muri, TZO Štrigova i TZO Nedelišće, će u subotu, 29. 9. 2018. u razdoblju od 10.00 do 13.00 sati obilježiti Svjetski dan turizma u Čakovcu predstavljanjem ponude pojedine turističke zajednice.

Ove je godine svjetski dan turizma posvećen temi „Turizam i digitalna transformacija“ kojom se želi podići svijest o važnosti digitalnih tehnologija u razvoju turizma.

Pozivamo sve da nam se pridruže obilježavanju tog dana te da nas posjete u samom centru Čakovca.