KD Pinklec – veljača 2019.

Lagano smo zakoračili u 2019. godinu koja nam donosi nove izazove i mogućnosti.

Uz Assitej, Cukorek, Showcase, Ruksak kulture, Noć kazališta te gostovanja na raznim festivalima i susretima diljem Hrvatske.

Najbitnije gostovanje biti će na Shangai international children’s theatre festivalu kamo putujemo s predstavom “A tko si ti?”.

KRPIMIRCI

Uz sve to radit ćemo i nove predstave, s novim autorima i koproducentima.

Prva je na rasporedu već u veljači. Predstava radnog naziva „Krpimirci“ autorski je projekt Ksenije Zec i Saše Božića, a Pinkleci će ga ostvariti u koprodukciji s Gradskim kazalištem lutaka Rijeka. Autorski tim predstave još čine: Zdravka Ivandija Kirigin (oblikovanje scenografije, objekata i kostima) i Damir Šimunović (autor glazbe).

U predstavi igra miješana ekipa Pinkleca i Riječana: Petra Šarac/Karolina Horvat, Bruno Kontrec/Damir Orlić, Mario Jakšić/David Petrović i Alex Đaković/Davor Dokleja.

Predstava Krpimirci poziva djecu na imaginarno putovanje u kojem dijelovi odjeće oživljavaju, mijenjaju tijela glumaca i nude nove krajolike dječjoj mašti. Predstava upozorava da ljude, kao ni odjeću koju nose ne trebati odbaciti, zaboraviti i uništiti. Odjeća dakako ne čini čovjeka, no možemo joj produžiti vijek trajanja tako da ju recikliramo, darujemo ili joj promijenimo namjenu. U svijetu modnih marki koje definiraju naše identitete, valja se podsjetiti da odjeća može imati i sentimentalnu, praktičnu i kreativnu vrijednost.

Budući da je predstava zamišljena za malu scenu, dakle publika na pozornici, imat ćemo dvije premijere.

Prva čakovečka premijera bit će u nedjelju 24. veljače u 16:00 sati, a druga 3. ožujka u 16:00 sati.

ADHD

Autorski projekt Olje Lozice problematizira poremećaj hiperaktivnosti i deficit pažnje, poznatiji po engleskom akronimu ADHD.

Ovu predstavu Pinkleci će ostvariti u koprodukciji s Kotar Teatrom.

KAO VODA

Treća premijera planirana je za jesen i početak sljedeće sezone.

Predstava radnog naziva „Kao voda“ autorski je projekt Romana Bogdana i Ane Prolić, a Pinkleci će je ostvariti u koprodukciji s HNK-om iz Varaždina.

Razloga za veselje imamo. Bolje rečeno, veselimo se s razlogom, sviramo, skačemo, lutkarimo, smijemo se i plačemo (od smijeha) zajedno i ove godine s vama, draga publiko.

DRAMSKI STUDIO DADA

Dramski studio Dada nastavlja s radom u siječnju, a s 9 različitih skupina i ove godine priprema produkciju.

No, ovogodišnja produkcija poprimit će oblik festivala. Festival Fačuk, kojeg su prije 15 godina pokrenuli Pinkleci i Dadači ponovno će oživjeti.

Dramski studio Dada je u siječnju ove godine proslavio 15 godina postojanja, a unazad 6 godina svake godine u svibnju ili lipnju Dada ima godišnju produkciju. Produkcija je to svih skupina unutar Dramskog studija Dada. Na toj se produkciji svaka predstavlja sa svojim kreativnim radom, bilo da je to dramska predstava, lutkarska predstava ili performanse. Budući da svake godine imamo sve više djece u Dadi, skupine se neprestano povećavaju. Trenutačno imamo 110 polaznika u 9 različitih skupina.

Ovogodišnji, 10. po redu Fačuk,  bit će prilika za prezentaciju svega što se radi u Studiju, a ujedno ovim ćemo festivalom proslaviti 15. obljetnicu djelovanja.