VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

Veliki odaziv građana na humanitarnu akciju „Ukras ponesi, radost donesi!“

Grad Čakovec je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Čakovca ovog adventa po prvi puta organizirao humanitarnu akciju „Ukras ponesi, radost donesi!“ Tridesetak djece koja dolaze iz socijalno osjetljivih obitelji, a pohađaju gradske osnovne škole, izradila su unikatne božićne ukrase te na njih ispisala svoje božićne želje. Tim se ukrasima u subotnje prijepodne ukrasilo božićno drvce na Franjevačkom trgu u Čakovcu te su tako građani dobili priliku izabrati po jedan, odnijeti ga svojim kućama i što je najvažnije, razveseliti mališane ispunjenjem njihovih skromnih želja.

Prve ukrase su skinuli čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač te njegovi zamjenici Mario Medved i Zoran Vidović. Veseli činjenica da se stvorio veliki interes za ovu akciju pa su tako građani odnijeli sve ukrase u samo nekoliko minuta nakon što su postavljeni. Nove lutke, igre, lopte, patike, ruksaci i slatkiši, donijeti će radost na dječja lica, a svima onima koji su se željeli priključiti ovoj akciji, a stigli su prekasno, ostaje prilika i sljedeće godine jer je najavljeno da će ova akcija prerasti u tradicionalnu. To je najavio i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač, tom prilikom rekavši da su Čakovčanke i Čakovčani oduvijek bili spremni pomoći potrebitima, a veliki interes i odaziv na ovu akciju to je i potvrdio.

Podsjećamo, svi oni građani koji još uvijek nisu dobili podatke o djeci čija su imena na čestitkama, mogu ih dobiti u Upravnom odjelu za društvene, međunarodne poslove i Odnose s javnošću Grada Čakovca.