VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

ARGENTISNKI TANGO

Centar za kulturu Čakovec, 1.12.2021. u 20.00 sati
 
Ruža, mrežaste čarape, visoki rasporak na haljini, prve su asocijacije na argentinski tango. Holivudski filmovi redovito nam donose dramatiziranu sliku ovog plesa koja je ipak nešto drugačija od istine.

Nastao u Buenos Airesu početkom prošlog stoljeća, tango je u svojim počecima bio ples imigranata, ljudi koji su napustili svoje obitelji i Europu u potrazi za boljim životom u Argentini. Iako tango u sebi nosi svojstvenu “imigrantsku” tugu, danas je ovaj ples prekrasan oblik zabave i druženja za veliki broj svojih zaljubljenika diljem svijeta.

Pleše se na posebnim tango plesnjacima koji se zovu “milonge”, a plesače možete vidjeti u večernjih haljinama i odijelima jednako kao i u trapericama i tenisicama. Zaljubljenici u tango sate provode na plesnom podiju i kažu da je tango svojevrstan oblik opuštanja i načina života, te da bez njega više ne bi mogli.”

Večeras, u 20.00 sati u Centru za kulturu otplesati će se jedna tanda, što je niz od  četiri pjesme, pri čemu će jedna od njih biti poseban oblik tanga – milonga.