VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

ISPUNJENE SVE DJEČJE ŽELJE

U akciji „Ukras ponesi, radost donesi“ darovana čista dobrota

Tradicionalna akcija „Ukras ponesi, radost donesi“, koju zajednički organiziraju Grad Čakovec i gradska Turistička zajednica, i ove je godine ostvarila svoj plemeniti cilj. Zahvaljujući dobrim ljudima ispunjene su sve želje četrdesetak djece iz socijalno osjetljivih obitelji. One su bile zapisane na ukrasima koje su izradili učenici iz šest osnovnih škola kojima je Grad Čakovec osnivač (1., II., III Osnovna škola, Centar za odgoj i obrazovanje, OŠ Ivanovec i OŠ Kuršanec), a mališani uključeni u akciju na njima su napisali svoje želje.

Jednu od njih u svojem pismu je zapisala i mala Lucija.

-Dragi Djede, hvala ti na svima darovima koje si mi donio prošle godine. Nadam se da ti neće biti hladno kada ćeš nam nositi darove. Ove godine ne želim samo za sebe dar. Voljela bih svoj dar podijeliti sa svojim prijateljima iz razreda. Prijatelji mi puno pomažu tijekom cijele godine, pa bi voljela svoj dar podijeliti s njima, jer su to zaslužili isto kao i ja. Moja želja je vrećica slatkiša u kojoj se nalaze čokolade, bomboni, lizalice i razne grickalice, napisala je Lucija koja i sama ima srce veće od neba, jer ne pita za sebe, već poklon želi podijeliti s prijateljima.

Ukrasi sa željama krasili su božićna drvca na Franjevačkom trgu i kod Radionice Djeda Božićnjaka u starom pasažu, gdje su ih preuzeli svi oni čija su velika srca i ljudska dobrota odgovorili na ovaj humani poziv, među njima i čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini te međimurski župan Matija Posavec. Nakon što su sve želje bile ispunjene poklone su preuzeli Djed Božićnjak i njegovi pomoćnici te ih, uoči blagdana, dostavili djeci. S obzirom da su Rudolf i ostali sobovi bili malo prehlađeni, u pomoć je priskočio Rudi Express. Osmijeh i sreća na dječjim licima, kada je poseban čakovečki božićni autobus stigao do njihove lokacije. najvažniji su razlog zbog kojeg će se akcija nastaviti i sljedećih godina i trajati tako dugo dok bude djece koja će trebati našu pomoć u ostvarenju svojih božićnih želja.