TRI TERAPEUTSKA PROGRAMA
KAGITA AKADEMIJA Ove subote održava se “Krug povezanosti”: program za trudnice, Sretan svijet i Konstelacije

Kristina Gita Kavran, diplomirana životna i socijalna savjetnica, nastavlja s provođenjem terapijsko-zabavnih te relaksirajućih programa i radionica za djecu i odrasle, a ovog puta kreće od samog početka razvoja djeteta provodeći program za trudnice.

U subotu, 1. travnja, u dvorani Livi plesnog centra, na adresi Ul. bana Josipa Jelačića 20A, održat će novi autorski program “Krug povezanosti” za trudnice i njihove životne partnere ili bliske osobe, a uz to održava i “Konstelacije” za odrasle, kao i terapijsko-zabavni program za djecu “Sretan svijet”.

Zašto prisustvovati u “Krugu povezanosti”?

“Krug povezanosti” novi je autorski program Kristine Gite Kavran, MSc psihosocijalnog savjetovanja koji je namijenjen za roditelje i djecu od u rasponu od 0 do 11 godina. U subotu, 1. travnja kreće se od samih početaka razvoja – autorski program namijenjen za trudnice i životne partnere s početkom u 9 sati i trajanjem od sat vremena.

Trudnoća za mnoge žene teče glatko, ali čak i “laka” trudnoća može biti popraćena nekim mentalnim ili fizičkim problemima, a mnoge buduće majke doživljavaju stres ili tjeskobu u vezi sa zdravljem svog djeteta, nadolazećim porodom ili nizom komplikacije koje se mogu javiti u trudnoći.

Terapija može pomoći budućim majkama i partnerima da se pozabave raznim dilemama i pitanjima koje će trudnoća i porod vjerojatno uzrokovati. Žene koje su imale problema s mentalnim zdravljem prije trudnoće mogu se bojati da će dodatni izazov majčinstva pogoršati njihovo stanje ili uzrokovati daljnji razvoj zabrinutosti, ali podrška terapeuta ili savjetnika tijekom trudnoće može im pomoći da se osjećaju opuštenije.

Program za trudnice radi na postavljanju čvrstih temelja za nadolazeće dijete, povezuje i učvršćuje odnos između budućih roditelja te radi na jačanju njihovog emocionalnog, psihičkog i fizičkog kapaciteta, stvaranju sigurne luke pune ljubavi i mira za bebu

– Iako se preporuča da je sa sudionicom partner, može prisustvovati i majka trudne žene i majka partnera. U slučaju da to nije moguće, može sudjelovati ženska osoba u koju sudionica ima povjerenja i osjeća se s njom ugodno – poručuje autorica i voditeljica programa Kristina Gita Kavran.

Prijave za program su obavezne putem poziva na broj +385 99 517 5662.

Terapijsko-zabavni program “Sretan svijet”

“Sretan svijet” jedinstveni je i također autorski program, koji se inače može provoditi individualno i u grupi, a skrojen je prema svim dosadašnjim iskustvima i potrebama djece u radu, koji Kristina provodi više od 10 godina.

Cilj ovog programa je poticati razvoj samostalnog, odgovornog, kreativnog i sretnog djeteta, razvijanje vještina za lakše nošenje sa životnim izazovima. Osmišljen je s namjerom poticanja rasta i razvoja te utjecanja na jačanje mentalnih sposobnosti, emocionalne inteligencije, socijalnih i emocionalnih vještina.

Trenutačno je oformljena manja grupa djece od 4 do 11 godina, novonastala obitelj koja je uvijek spremna primiti nove članove.

Prijave za program su obavezne putem poziva na broj +385 99 517 5662.

Što je i zašto se koristi program “Konstelacije”?

Konstelacija je terapeutska metoda osmišljena kako bi pružila uvid u srž problema u kojima se svi nađemo i na neuobičajen i intuitivan način vrlo brzo sami dolazimo do rješenja i odgovora koji nas muče. Svatko od nas nosi u sebi sve što mu je potrebno da pronađe rješenje za svaki problem.

Neke od najčešćih tema koje se postavljaju u konstelacijama su partnerski odnosi, osobni, zdravstveni i poslovni problemi, mijenjanje obrazaca ponašanja, rješavanje konflikata…
Program će se također održati u subotu, 1. travnja s početkom u 16 sati, a trajanje nije striktno određeno već će se održati po dogovoru odnosno do kad će grupa imati volje, želje i snage.

Prijave za program su obavezne putem poziva na broj +385 99 517 5662.