VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

54. rođendan Turističke zajednice grada Čakovca

Turistička zajednica grada Čakovca ugledala je svjetlo dana 8. veljače 1964. godine kad je osnovano Turističko društvo tadašnje Općine Čakovec s prvenstvenom namjerom organizacije Međimurskog fašnika, kojim bi se očuvale tradicijske maske i tradicija maskiranja u Čakovcu i Međimurju, a prvi predsjednik je bio Đuro Benko. Tijekom godina Međimurski fašnik postao je centralni fašnički događaj u Međimurju i šire stoga ne čudi da ga posjećuje veliki broj ljudi. Također, osnutkom turističke zajednice, prvi puta je TZ Čakovec osmišljeno sudjelovala u više stoljetnom nizu organizacije proštenja Porcijunkulovo, nekad zamišljeno kao ”Sajam tradicijskih zanata”, za koje danas možemo reći da je glavni događaj i najveća manifestacija u Međimurju koja iz godine u godini bilježi sve veći broj kako izlagača, tako i posjetitelja.

Kada se prisjećamo 54 godina rada Turističke zajednice grada Čakovca posebno možemo izdvojiti prepoznatljive manifestacije – Dan Grada Čakovca, Antunovsko proštenje, Jesen u gradu Zrinskih, Advent u gradu Zrinskih te Doček Nove godine. Organizator je brojnih događanja i koncerata na području grada Čakovca, redovito se pojavljuje na sajmovima diljem Hrvatske, izdavač je mnogih promotivnih materijala te davatelj informacija turistima i građanima.

Turistička zajednica grada Čakovca osnovana je kao bi se omogućio uspješniji razvoj turizma i turističke ponude u gradu Čakovcu, poticao i inicirao razvoj i unapređivanje postojećih i razvoj novih turističkih proizvoda, razvijala svijest o važnosti gospodarskih, društvenih i drugih učinaka turizma te potrebi i važnosti očuvanja i unapređenja svih elemenata turističkog proizvoda. Osnovali su je njezini članovi, dok su Skupština, Turističko vijeće, Nadzorni odbor i Predsjednik TZ grada Čakovca odgovorni za zakonitost poslovanja.

Kroz kulturu i turizam povezala se i ojačala suradnja s partnerima iz Mađarske i Slovenije, s ciljem promicanja održivog razvoja i afirmiranja Čakovca i njegove turističke ponude. Suradnja se nastavlja i dalje, uskoro na prekograničnim projektima.

Jedna od ključnih osoba u poslovanju čakovečke turističke zajednice je njen Predsjednik, ujedno i Gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač.  Ima potpuno povjerenje u nove ideje i maksimalno sudjeluje u realizaciji istih, koliko mu god to druge obaveze dopuštaju. Takvo vodstvo je blagoslov jer omogućuje potpunu slobodu i nesputanost izražavanja te neminovno donosi formulu uspjeha.

Biti konkurentni i s novim programima i idejama spojiti kvalitetu usluge, biti sadržajni i zanimljivi, a istodobno zadržati ugodnu i toplu dušu našeg grada, rođendanska je želja svih djelatnika Turističke zajednice grada Čakovca.