IZLOŽBA LIKOVNE ZBIRKE “BALI”

Muzej Međimurja Čakovec i Centar za kulturu Čakovec pozivaju Vas na jedan doista nesvakidašnji kulturni događaj u našoj sredini. Riječ je o postavu impozantne likovne zbirke koju su godinama samozatajno skupljali donjodubravski poduzetnici i supružnici Snježana i Dragutin Bali. Njihova zbirka – Zbirka Bali – bit će po prvi put predstavljena međimurskoj javnosti u petak, 23. ožujka u 19 sati u Izložbenom salonu Muzeja Međimurja Čakovec.

O donedavno sasvim nepoznatoj kolekciji slika na otvorenju će govoriti likovni kritičar i autor izložbe Marijan Špoljar, a posjetitelji će moći uživati u rijetko viđenim djelima Slave Raškaj, Bukovca, Medovića, Kraljevića, Murtića i mnogih drugih  hrvatskih umjetnika unazad stotinjak godina.

Nakon službenog otvorenja u Muzeju, u čakovečkom Centru za kulturu bit će upriličen drugi dio izložbe sa svečanim domjenkom za goste i uzvanike.

Zbirka Bali ostat će otvorena za razgledavanje u Muzeju Međimurja Čakovec do 29. travnja, a u Centru za kulturu do 6. svibnja 2018. godine.

Cijena ulaznica za odrasle je deset kuna, za učenike, studente i umirovljenike pet kuna, a za posjetitelje s iskaznicom muzejskog servisa ulaz je besplatan. Katalog izložbe (50 str.) naplaćivat će se 20 kuna.