Predstavljanje knjige “Šest milimetara”

U utorak 10. travnja 2018. u 18 sati u multimedijalnoj dvorani Knjižice “Nikola Zrinski” Čakovec održat će se predstavljanje knjige “Šest milimetara” Josipe Pavičić Berardini.

Suočivši se s dijagnozom karcinoma dojke u 35. godini osjetila je strah i tugu – zbog liječenja koje je čeka, zbog najbližih, zbog brige za djecu… A zatim je odlučila da će slušati svoje tijelo i voljeti sebe, a karcinom prihvatiti kao dar. Bio je to prvi od šest koraka prema izlječenju koje je iskreno, emotivno i s mnogo snage i hrabrosti opisala Josipa Pavičić Berardini u svojoj knjizi “Šest milimetara”.

U knjizi “Šest milimetara” pratimo Josipu od idiličnog obiteljskog odmora na Bosporu do dana koji mijenja sve – pregleda i dijagnoze – a zatim operacija i razvoda braka u vrijeme pisanja ove knjige, sve do opraštanja s bliskom prijateljicom Ivanom Popović, koja nije uspjela pobijediti karcinom.
Josipa Pavičić Berardini piše iskusnom rukom, komunikativno i s lakoćom, a najdublje osjećaje izražava dostojanstveno i bez patetike. Njezina je ispovijest dramatična jer joj događaji nameću dramu, ali autorica ne podliježe strastima, već impresionira visokom sviješću kojom bira postupke najbolje za sve, bez obzira na to koliko bili bolni.

Josipa Pavičić Berardini radila je dva desetljeća karijere u tiskanim i TV medijima te objavila tri romana prodana u rekordnim nakladama – ‘Sara Santini’, ‘GL’amour’ i ‘Lopov moje mladosti’. Danas je voditeljica autogenog treninga, bavi se pisanjem, humanitarnim radom i pružanjem psihološke podrške. Ponosna je majka dva sina.