VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

Dan otvorenih vrata Kraljeva vrta

Utorak, 24. travnja 2018. od 9.00 do 18.00 sati.

Dan otvorenih vrata Memorijalne zbirke Ladislava Kralja Međimurca i popularnog Kraljevog vrta, održati će se u utorak 24. travnja 2018.

Na taj dan – u okviru Dana županije – obilježavamo rođendan našeg najpoznatijeg međimurskog slikara prve polovice 20. stoljeća, no ovaj put na nešto drugačiji način.

Kraljeva kuća, danas pretvorena u muzejsku zbirku, osim ambijentalnog autentičnog interijera, krije i njegov vlastiti atelier te dodatnu galeriju novijeg datuma s izloženim Kraljevim slikama, crtežima i grafikama. Sve to možete razgledavati tijekom čitavog dana, a istodobno uživati u proljetnim čarima tajnovitog umjetnikova dvorišta, u kojem će biti pripremljeni slikarski pribori i štafelaji za posjetitelje željne slikanja. Manje školske grupe također su dobro došle. Posjetitelji će usto imati priliku odslušati predavanje o životu i djelu Ladislava Kralja Međimurca koje će održati kustosica Tajana Vidović u dva termina: jedno predavanje u prijepodnevnim satima u 10.30 te jedno predavanje u poslijepodnevnom terminu u 16 sati.

Taj dan održavat će se i akcija uređenja Kraljeva vrta – djelatnici Muzeja Međimurja Čakovec sadit će cvijeće i ukrasno grmlje prema projektu Biserke Vojnović, profesorice u Gospodarskoj školi Čakovec. Bernarda Orehovec, naša poznata biodinamičarka, za to će se vrijeme pobrinuti o starim voćkama koje je posadio Ladislav Kralj Međimurec. Proljeće je vrijeme sadnje i cvatnje, a ovim činom htjeli bismo oplemeniti vrt u rangu onoga što možemo dati, s obzirom da za veći projekt revitalizacije nažalost nema sluha ni sredstava.