VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

PRVI POSJET MINISTRA TURIZMA TURISTIČKOJ ZAJEDNICI GRADA ČAKOVCA

Gari Cappelli pohvalio aktivnosti i turističku ponudu u gradu

20. travnja 2018., Čakovec – Ministar turizma Gari Cappelli posjetio je Čakovec povodom radnog sastanka s TZ grada Čakovca te otvorenja novog hotela Castellum. Ovaj posjet stoga je znak prepoznatog turističkog potencijala Čakovca, koji već sada obiluje manifestacijama i drugim aktivnostima na kojima se temelji očekivani veliki razvoj kontinentalnog turizma na tom području u narednom razdoblju.

„Rad djelatnika Turističke zajednice grada Čakovca doista je primjer onoga što kao ministarstvo potičemo. Stvaranje originalnih sadržaja i prezentacija tradicionalne kulture prioritet je razvoja kontinentalnog turizma te takve aktivnosti stvaraju odlične rezultate. Najbolji dokaz je otvaranje novih smještajnih kapaciteta, koji pokazuju da turistička potražnja u Čakovcu ubrzano raste.“ – izjavio je ministar Cappelli.

„Ponosni smo što je ministar Cappelli zadovoljan našim radom i što je kvaliteta i posjećenost čakovečkih manifestacija poput Porcijunkulova popularna i na nacionalnoj razini i u susjednim državama. Uz otvorenje novog hotela i obnovu postojećeg imamo kapacitet primiti još više posjetitelja nego do sada, tako da očekujemo rekordnu turističku sezonu ove godine, a u tome nam puno pomaže podrška gradonačelnika Kovača.“ – poručila je voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Čakovca Boška Ban Vlahek.

Gradonačelnik Stjepan Kovač podsjetio je da je gradska vlast otvorena za sve investitore i da će se podržati svaki projekt koji doprinosi razvoju Čakovca.

„Čakovec intenzivno radi na razvoju kako turizma, tako i infrastrukture koja ga podržava. Svim poduzetnicima i investitorima grad maksimalno izlazi u susret kako bismo imali što bolju i privlačniju ponudu. Čakovec ima sve predispozicije za velik turistički uspjeh, a ključnu ulogu u tome ima rad TZ Čakovca.“ – izjavio je gradonačelnik Stjepan Kovač.