ČIPS 2018. – IT KONFERENCIJA

U fokus IT konferencije u Čakovcu stavljene su teme koje su osobito relevantne s obzirom na trenutačno stanje u gospodarstvu, kao i previranja oko reforme školstva. U Centru za kulturu Čakovec 4. svibnja bit će drugo izdanje Čakovečkih IT predavanja i susreta, popularno nazvanih ČIPS IT konferencije.

Ove godine u fokus su teme relevantne s obzirom na trenutačnu gospodarsku situaciju u zemlji kao i na previranja oko reformi školstva, ističu u priopćenju. Tako će o STEM revoluciji i kako će se ona odraziti na budućnost obrazovanja i društva govoriti Nenad Bakić iz Croatia Makers lige. Na konferenciji će biti panel naziva: Možemo li računanje prepustiti računalima? na kojem će sudjelovati Damir Sabol vlasnik tvrtke Microblink, Toni Milun s Visokog učilišta Algebra, Dejan Drabić iz tvrtke MIS Strahoninec te Martin Josip Kocijan, državni prvak iz matematike 2017. Na panelu će se razgovarati o važnosti matematike i korištenja tehnologije u školama, kao i o praktičnim primjerima primjene stečenih znanja u poduzetništvu i inovacijama. Na konferenciji će gostovati i Vedrana Pribičević sa ZŠEM-a koja će pričati o startup tvrtkama i njihovom utjecaju na globalnu ekonomiju, a Ana Spasojević iz Nanobita predavat će o zadržavanju stručnog kadra u Hrvatskoj te privlačenju stranih stručnjaka. O tome što točno treba znati za uspješno bavljenje ovim poslovima pričat će Milan Dukić iz Algebre, a kraj je rezerviran Robokaciju by Ivan Kunović.

IT sektor jedna je od perjanica domaće industrije koju odlikuje znanje, inovacije i konkurentnost na svjetskom tržištu. Kako domaću pamet koriste lokalne samouprave, kako je primjenjiv u turizmu i koliko može pomoći otvaranju novih radnih mjesta.

Opširnije…