VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

Antunovsko proštenje uz koncert Klape Maslina i Tragove

U bogatom programu manifestacije Antunovsko proštenje, koja na „jugu“ Čakovca započinje 9. lipnja pregršt je vjerskih, koncertnih i zabavnih sadržaja, a kako se radi o proštenju, neće nedostajati ni tradicionalne ponude, poput medenjaka i licitarskih srca.

Ovo je peta godina za redom kako se Antunovsko proštenje organizira u suradnji Grada Čakovca, Župe sv. Antuna Padovanskog i Turističke zajednice grada Čakovca. Program na čakovečki jug iz godine u godinu privlači sve veći broj ljudi, a pripremljenim programom potrudili smo se da ovo bude najbolje Antunovo dosad.

U subotu, 9. lipnja nastupa Klapa Maslina, u nedjelju, 10. lipnja nastupiti će Grupa Tragovi uz posebnog gosta Denisa Dumančića iz Letećeg odreda, dok nas na sam blagdan sv. Antuna Padovanskog, 13. lipnja očekuje nastup Dixieland Banda Čakovec.

Vjerski dio programa traje od nedjelje 10. lipnja, a program trodnevne duhovne obnove uključuje molitvu krunice i ispovijed u 18.30 sati, večernju misu s početkom u 19.00 sati, procesiju do kipa sv. Antuna i molitvu za bolesne, roditelje, djecu i naše potrebe u 20.00 sati. Mise će predvoditi fra Ivica Miklenić, gvardijan Franjevačkog samostana sv. Ivana Krstitelja iz Varaždina. U utorak, 12. lipnja u 9.00 sati biti će održana misa za bolesne, starije i potrebne.

Blagdan sv. Antuna Padovanskog proslaviti će se u srijedu, 13. lipnja jutarnjom misom u 7.00 sati, dječjom misom u 9.00 sati, župnom proštenjarskom misom u 11.00 sati, blagoslovom djece i ljiljana u 17.00 sati i večernjom misom u 19.00 sati nakon koje je pripremljen zabavno-kulturni program.