VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

Poziv objektima u centru grada Čakovca

Turistička zajednica grada Čakovca već 55. godinu organizira manifestaciju “Međimurski fašnik u Čakovcu”, kulturno-turističku manifestaciju koja na osnovama tradicijskih običaja okuplja veliki broj sudionika i gostiju, a koja uključuje povorku dječjih i tradicijskih maski.

Ovogodišnji Međimurski fašnik u Čakovcu održat će se 2. i 3. ožujka 2019. godine.

Kako bi i ove godine dali novi zamah fašničkim događanjima u gradu te obzirom da i vizualni dojam uređenja grada doprinosi ukupnoj atmosferi i uspješnosti manifestacije, pozivamo sve objekte (trgovine, kafići,…) da se uključe te tematski urede izloge, prostorije trgovina i ugostiteljske objekte te nose odjeću ili samo prigodno osmišljene detalje, kako bi unijeli “duh fašnika” u objekat i pridonijeli fašničkom ozračju cijelog grada.

Fašnička će komisija obići i izabrati najljepši i najoriginalniji fašnički izlog te ga nagraditi prigodnom nagradom. Ocjenjivati će se maštovitost, odabir tema i uložen trud.

Želja nam je da “Međimurski fašnik” i sam grad Čakovec bude topao domaćin svakom čovjeku dobre volje, koji bijeg od ubrzanog i stresnog života, traži u igri, smijehu i zabavi!