VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

ČAKOVEČKA USKRSNA POTRAGA ZA JAJIMA

Kako bi roditelji zajedno sa svojom djecom uživali u subotnjem prijepodnevu u centru grada Čakovca, Turistička zajednica grada Čakovca već 4. godinu organizira zabavnu igru na otvorenom, traženje uskrsnih jaja koje je sakrio zec.

Podrijetlo popularne uskrsne igre, potrage za jajima

Prema nekim navodima ono se krije u starom škotskom običaju prema kojem su se mladi Škoti na uskrsno jutro uputili u šumu u potragu za jajima raznih šumskih ptica kako bi ih pripremili za doručak. Prema drugima, začetnik te tradicije je Martin Luther koji je organizirao prve potrage za jajima u kojima su muškarci sakrivali pisanice za svoje supruge i djecu. Simbolika ove igre ponovno se vidi u Kristovu grobu i ženama koje su išle u potragu za Isusom. Danas je ona posebno popularna u Njemačkoj. Djeca koja traže jaja sakrivena na tajnovitim mjestima pritom uživaju u uzbuđenju igre, koja ima i edukativan karakter, podučava koliko je važno biti uporan.

Spomenuta se igra tradicionalno održava u Čakovcu dan prije samog Uskrsa, na otvorenom u Perivoju Zrinski.

Ove godine održat će se u subotu, 20. travnja 2019. u vremenu od 10 do 11 sati. Potragu će voditi uskrsni zec koji će tijekom potrage animirati najmlađe.

Osim obilja dobre zabave, smijeha i uzbuđenja, uskrsna igra jamči druženje i zbližavanje cijele obitelji, a žar želje za pobjedom stvara simpatične uspomene, osobito onim najmlađima.

Pobjednikom ili pobjednicom biti će proglašen onaj koji pronađe skrivenog ZLATNOG ZECA. Ove godine biti će skriveno 5 zlatnih zečeva.

Petero najsretnijih mališana koji pronađu zlatne zečeve nagraditi ćemo vrijednim poklon paketima, dok će SVAKO dijete koje sudjeluje u potrazi biti nagrađeno diplomom uskrsnog zeca i slatkim prigodnim poklonom.

U slučaju kiše potraga se otkazuje, ali djeca u svakom slučaju mogu doći u Turistički ured podići svoju diplomu i slatki prigodni poklon kako bi ih nagradili za njihovu dobru volju sudjelovanja u potrazi.

Stoga, uzmite svoje košarice i uživajte u tradicionalnoj čakovečkoj uskrsnoj avanturi!