VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

PORCIJUNKULOVO I OVE GODINE UVRŠTENO MEĐU TOP DOGAĐANJA HRVATSKE!

Na sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice održanoj 9. travnja 2019. godine donesena je Odluka o uvrštenju ‘Porcijunkulovog’ u TOP događanja Hrvatske.

Najveća kulturno-turistička manifestacija u Međimurju «Porcijunkulovo» uvrštena je i ove godine na listu TOP događanja u Hrvatskoj, što je nesumnjivo veliko priznanje organizatorima, Turističkoj zajednici grada Čakovca i Gradu Čakovcu.

“Porcijunkulovo” je po drugi puta dobilo ovaj vrijedni status koji osim javnog priznanja za manifestaciju međunarodnog karaktera donosi i financijsku nagradu. Hrvatska turistička zajednica dodijelila je Porcijunkulovome 100.000,00 kuna što će omogućiti zadržavanje visoke kvalitete sadržaja koje nudi ova manifestacija.

Ono najbitnije, uvrštavanjem Porcijunkulovog među TOP događanja u Hrvatskoj od strane Hrvatske turističke zajednice drugu godinu zaredom, nakon 55. godina koliko se manifestacija održava, ona je prepoznata kao vrhunska manifestacija te je to priznanje poticaj za daljnji rad na obogaćenju ove najznačajnije manifestacije kroz koju organizator brendira grad Čakovec i Međimurje, i što je najvažnije, čuva se bogata tradicijska kultura i baština međimurskog kraja.

I Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica prepoznali su kompleksnost organizacije i njenu vrijednost na međunarodnoj razini, te činjenicu da iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja.

Stoga, vidimo se i ove godine na Porcijunkulovome 2019.!