Psihološki ponedjeljak: Portret suvremenog muškarca: od uspjeha do raspadanja

U ponedjeljak 20. svibnja 2019. u 18.00 sati u multimedijalnoj dvorani Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec održati će se tribina “Psihološki ponedjeljak” pod nazivom ”Portret suvremenog muškarca: od uspjeha do raspadanja”, tribinu uređuje i vodi psihologinja Josipa Mrla.

Ulaz je slobodan!

Tribina ”Portret suvremenog muškarca: od uspjeha do raspadanja” posljednji je dio trilogije o međuljudskim (muško-ženskim) odnosima kojoj je cilj proniknuti u, kako ga nazivaju, ”vječiti problem između žena i muškaraca”, ovaj puta analizirajući portret muškarca. Tijekom tribine problematizirat će se i način na koji je ovo ”muško-žensko” pitanje postavljeno, te de se ponuditi načini njegova razrješenja, s ciljem da se u suvremenim vremenima krize identiteta i potrage za našim ulogama, uspostavi dijalog muškaraca i žena baziran na pravednosti, ravnopravnosti i međusobnoj prilagodbi, međusobni odnos u kojem ima mjesta za različitost i sličnost, za vlastiti razvoj i zadovoljenje svojih potreba, kao i za zadovoljenje međusobnih potreba jednog za drugim na obostrano zadovoljavajuć način.

Josipa Mrla, magistra psihologije, diplomirala je 2016. godine na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Zaposlena je u području kliničke psihologije, na Odjelu psihijatrije u Županijskoj bolnici Čakovec.
Članica je Društva psihologa Varaždin, koje okuplja psihologe Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije, obuhvaćajući i aktivnosti Psihološkog savjetovališta “Psiheraj”, predavanja i radionice za široko zainteresiranu javnost. Članica je i Hrvatske psihološke komore, Hrvatskog psihološkog društva, Hrvatskog udruženja za bihevioralno-kognitivne terapije. Edukantica je drugog stupnja psihoterapeutske edukacije iz bihevioralno-kognitivne terapije.