VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

Jesen u Kraljevu vrtu 2019.

Muzej Međimurja Čakovec, u suradnji s udrugom Međimurski doli i bregi, priprema ovogodišnju jesensku priredbu u jednom od najljepših čakovečkih javnih prostora – Kraljevu vrtu. Riječ je, dakako, o našoj tradicionalnoj manifestaciji Jesen u Kraljevu vrtu, koja u posljednje vrijeme poprima formu sajma jesenskih proizvoda i zdrave hrane pa smo joj u skladu s takvom koncepcijom pridodali naziv „Z domačega vrta“.

Dakle, u petak 18. listopada 2019. u Kraljevu vrtu – u vremenu od 10 do 18 sati – predstavit će se veći broj proizvođača svega što se podrazumijeva pod „domaćim“, od vina, piva i rakije do meda, pekmeza, kolača, tradicijskih predmeta, voća i povrća i njihovih prerađevina. Sve će biti začinjeno pečenim kestenima i domaćom glazbom.

No, u cijeloj toj priči, dakako, nećemo zaboraviti ni Ladislava Kralja Međimurca, slikara i grafičara koji nam je svojedobno podario rodnu kuću s prekrasnim građanskim vrtom, gotovo u samom centru Čakovca. Njegova velikodušnost obvezuje nas da u tom prostoru organiziramo što veći broj kulturnih i gospodarskih priredbi i događanja u cilju promicanja njegova života i djela, prostora u kojem je živio i stvarao te umjetnosti općenito. To je svrha i jesenske priredbe „Z domačega vrta“.

Muzej Međimurja Čakovec i udruga Međimurski doli i bregi organiziraju ovaj međunarodni sajam u sklopu prekograničnog projekta – Ecool Tour, sufinanciranog sredstvima programa Interreg SLO-HR.