MLADO MEĐIMURJE

Danas smo i službeno predstavili novu eno-gastro manifestaciju u gradu Čakovcu pod nazivom “Mlado Međimurje” kojom se želi obogatiti turistička ponuda grada. Vinska manifestacija u vremenu kada slavimo mlado vino, ovogodišnje bogatstvo vinove loze i njegovih plodova grožđa ove godine će se održati 8. i 9. studenog 2019. u samom centru grada.

Deset međimurskih vinarija – Cmrečnjak, Dvanajščak – Kozol, Horvat, Jakopić, Knehtl – Medenjak, Kocijan, Kunčić, Preiner, Štampar i Tomšić drugu godinu za redom nastavlja s projektom Mlado Međimurje.

Projekt su prošle godine pokrenuli mladi međimurski vinari koji su, prvi u Hrvatskoj, odlučili kupcima ponuditi mlada vina. 

Ove godine centralna manifestacija projekta Mlado Međimurje ususret proslavi Martinja, održava se pod velikim šatorom na Trgu Republike u Čakovcu. Za točenje mladih vina bit će zadužene vinarije uključene u projekt,  kobasice s zeljem, buncek i ostale martinjske dobrote pripremat će se na tradicionalni i moderni način.

Vinari ističu kako je proces proizvodnje mladoga vina isti kao i za ostala vina, samo je bitno odrediti dobar termin berbe kako bi se postigla pitka, lagana i osvježavajuća vina. Upravo taj stil vina je vrlo moderan i popularan posljednjih godina.

Uz spomenute vinare organizatori Martinja u Čakovcu su Grad Čakovec i Turistička zajednica Grada Čakovca. 

Vidimo se sljedeći vikend u centru grada Čakovca!

Foto: Međimurske novine (Zlatko Vrzan)