VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

Radionica: Id that we need – indeed? / Identitet i trebamo li ga uistinu?

Sudjelujte u online radionici Id that we need – indeed?/ Identitet i trebamo li ga uistinu? pod vodstvom autorica radionice Morane Dolenc, Lidije Kraljić i Anje Pletikos te na inovativan i kreativan način uđite u svijet kazališta, lutkarstva, psihoanalize i psihologije pamćenja!


O radionici

Društveno-kulturni i umjetnički program – radionica Id that we need – indeed?/ Identitet i trebamo li ga uistinu? namijenjena je za sve zainteresirane starije od 6 godina bez obzira na ikakvo prethodno iskustvo. Održavat će se u online formatu od 18. do 22. svibnja od 18 do 21 sati, a prijaviti se mogu svi zainteresirani u timovima od minimalno 2 osobe do 13.05.2020. u 23:59 sati putem linka online prijavnice.
Napomena: svaka osoba mora prijavu slati zasebno, a osobe koje su u jednom timu ne trebaju biti na istoj lokaciji.

Radionica autorica Morane Dolenc, Lidije Kraljić i Anje Pletikose iz umjetničke organizacije LOFT, će se sastojati se od niza kreativnih zadataka te samostalnog istraživačkog rada koji se nadovezuju na kazalište, lutkarstvo, psihoanalizu, psihologiju pamćenja i međugeneracijsku suradnju.
U fokusu radionice bit će i razvoj emotivnih i stvaralačkih procesa, kao i stvaranje osjećaja solidarnosti između društvenih grupa različite životne dobi, a posebna pozornost će se dati i aktualnom pitanju: „Što nam se kolektivno dešava kad se iznenada pojavi COVID-19 i kada tehnološki alati koji zamjenjuju međuljudske odnose postaju jedini mogući način komunikacije u izolaciji?“.


O javnom razgovoru

Više o ovoj radionici, kazalištu, lutkarstvu, autoricama kao i o organizaciji LOFT moći ćete saznati na online Javnom razgovoru o kazalištu i lutkarstvu s autoricama programa Moranom Dolenc, Lidijom Kraljić i Anjom Pletikosom u četvrtak, 7. svibnja 2020. u 17 sati koji će se održavati na scheier.hr Facebook stranici putem Facebook Live Streama.

O autoricama i organizaciji LOFT

Autorice i voditeljice radionice, koje će ujedno sudjelovati i na javnom razgovoru, su redateljica Morana Dolenc, glumica Lidija Kraljić i dramaturginja Anja Pletikosa, umjetnice posvećene kazalištu za djecu i mlade, lutkarstvu, umjetnostima novog cirkusa, teoriji kazališta, pedagogiji i cjeloživotnom učenju iz Lutkarske organizacije koju fakat trebamo – LOFT.

LOFT je nastao 2012. godine s ciljem promocije lutkarske umjetnosti za djecu i za odrasle. LOFT svojim projektima prezentira lutkarsku umjetnost kao pravo mjesto za spoj i susret umjetnosti poput likovne, glazbene i plesne.