VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

UPOZNAJ DOMAĆE PROIZVOĐAČE – OPG Korent iz Pribislavca

Obitelj Korent se bavi uzgojem kupina od 1995. godine. Na površini od 1ha godišnja proizvodnja im je između 1200 – 1500 kilograma konzumne kupine. Zbog čestih tuča i nemogućnosti plasmana na tržištu, počeli su se baviti proizvodnjom vina koje su nazvali Voćno vino od kupine – desertno. Vino se proizvodi na jedan vrlo jednostavan i prirodan način. Time se postiže vrhunska kvaliteta što dokazuje počasna srebrna medalja na sajmu Vinovita 2007. godine.

Za kupinu znamo da je puna minerala i vitamina te da je jako ukusna i zdrava pa se preporučuje svim ljudima a pogotovo onima sa pomanjkem željeza u krvi te ljudima koji boluju od karcinoma. Vino ovog ukusnog tamnog voća sadrži velike količine vitamina B i C, željeza, fosfora, cinka, mangana, magnezija, kalcija, šećera, pektina, folne kiseline i nešto provitamina A.Osim što liječi anemiju, kupinovo vino pojačava apetit, te doprinosi boljem lučenju žući i mokraće, s obzirom da je po sastavu slično kiselini iz želučanog soka.

Pošto se kupina ne može dugotrajno skladištiti oni su odlučili da proizvodnjom vina pokušaju zadržati sva svojstva kupine. Sudionici su mnogobrojnih sajmova i manifestacija po čitavoj Hrvatskoj gdje vam uz degustacije pokušavaju prikazati pravu kvalitetu njihovog proizvoda.

Kontakt: 098 181 7949
E-mail: info@korent.hr

Foto: medjimurje.hr