VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

Svjetske nagrade za odgovorni turizam 2020.

Svjetske nagrade za odgovorni turizam dodjeljuju se organizacijama, destinacijama, događajima ili osobama koje na inovativan način doprinose povezivanju turista s lokalnim zajednicama i kulturama. Ove godine, suci su odlučili nagraditi poduzeća i destinacije koja preuzimaju odgovornost baveći se svim sektorskim izazovima do kojih je došlo uslijed COVID-19 pandemije.

Dodjeljivat će se certifikati i logotipi za „izuzetno pohvaljena“ i „pohvaljena“ dostignuća, a koji će se moći koristiti u tisku i online, tako da je ovo odlična prilika za prepoznavanje onih koji se uspješno nose s aktualnim okolnostima.

Preporuke kandidata mogu se poslati do 3. kolovoza 2020., od strane bilo koga tko želi ukazati na destinacije, poslovne subjekte i druge organizacije ili pojedince koji koriste turizam ili turističke kapacitete kako bi uspješno odgovorili na izazov pandemije.

Pohvale će biti objavljene na Svjetski dan odgovornog turizma 4. studenoga, uz predstavljanje na World Travel Marketu u Londonu.

Neki od načini na koje turistički sektor može pomoći u rješavanju izazova uključuju:

• pronalaženje načina za održavanje poslovanja kako bi se sačuvala radna mjesta lokalnog stanovništva ili korištenje raspoloživih objekata kako bi se susjedi mogli nositi s Covid-19,
• dekarbonizacija sektora putovanja i turizma,
• podrška zaštiti divljih životinja i očuvanju njihovih staništa u godini kada su turistički prihodi namijenjeni tim aktivnostima – znatno umanjena,
• izgradnja ili održavanje „smislenih veza“ kroz marketing vođen idejom odgovornog turizma te kroz odgovarajuće angažmane na društvenim medijima,
• prikupljanje sredstava za pomoć ljudima, te zaštitu divljih životinja i baštine,
• razvoj domaćeg turizma – traženje primjera poduzeća i destinacija koje su se preusmjerile na pojačano privlačenje lokalnog tržišta, na promociju odmora bliže vlastitom domu i sl.

Poveznica na natječaj: https://responsibletourismpartnership.org/world-rt-awards/world-responsible-tourism-awards-2020/