VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

2. ZAHVALNO HODOČAŠĆE PJEŠAČENJEM OD ČAKOVCA DO MARIJE BISTRICE

Župa sv. Antuna Padovanskog Čakovec organizira 2. Zahvalno hodočašće pješačenjem od Čakovca do Marije Bistrice od petka do nedjelje, 4. – 6. rujna 2020. godine. Poučeni pozitivnim iskustvom od prošle godine i ove 2020. godine organiziramo hodočašće pješačenjem u HRVATSKO NACIONALNO SVETIŠTE MAJKE BOŽJE BISTRIČKE.

HODOGRAM PJEŠAČENJA

PETAK, 4. 9. 2020 u 21.00 sati – Blagoslov hodočasnika

21.15 sati – polazak iz Čakovca od župne crkve sv. Antuna Padovanskoga.

Odmorišta: Kapucinski trg u Varaždinu, kroz noć stajemo prema potrebi. Rani doručak je na Planinarskom domu „Pokojec“ – na Ivanščici – 434 m nadmorske visine. Nastavljamo prema Budinščina – Konjščina – okupljanje na Vinskom vrhu.

NAPOMENA:

Prehrana je iz ruksaka. Potrebna je udobna obuća za hodanje, planinarski štapovi, svjetiljka – noćne lampe, reflektirajući prsluk. Svaki sudionik dužan je poštivati odluke i uputstva vodiča. Hodočašće je na vlastitu odgovornost. Svaki sudionik potvrđuje da je upoznat s težinom i zahtjevima staze koja je duga 56,8 km. Logistička je podrška te medicinska skrb.

PROGRAM HODOČAŠĆA U MARIJI BISTRICI

SUBOTA, 5.9.2020.

18.00 sati – SVETA MISA

20.30 sati – PUT SVJETLA

NEDJELJA, 6.9.2020.

9.00 sati – KRIŽNI PUT

11.00 sati – SVEČANA SVETA MISA

Prijave se primaju do 30.8.2020. radi organizacije prijevoza, te spavanja u Mariji Bistrici. Dodatne informacije neposredno pred hodočašće, ovisno od kretanja vremenskih prilika tijekom tjedna. Povratak autobusom prema dogovoru u nedjelju poslije podne.

Ovo je dvodnevno hodočašće inspirirano hodanjem, molitvom, te zajedništvom. Svaki hodočasnik nosi u svome srcu određenu nakanu, molitvu i zavjet prema Majci Božjoj Bistričkoj. U nedjelju 6. rujna pod svetom misom u 11 sati hodočasnici će u prikazu darova prinijeti veliku svijeću u znak zahvale prema Majci Božjoj Bistričkoj. Za hodočašće je, kao i za vjeru, potrebna doza hrabrosti i vjere. Ali, ako te srce vuče, dođi, uljepšaj nam hodočašće, bit ćeš rado viđen i primljen. Stoga Vas draga srca pozivam na hodočašće.

Bratski Vas pozdravljam i želim Vam mir i dobro!

fra Tomislav Božiček, župnik