2. ZAHVALNO HODOČAŠĆE PJEŠAČENJEM OD ČAKOVCA DO MARIJE BISTRICE

Župa sv. Antuna Padovanskog Čakovec organizira 2. Zahvalno hodočašće pješačenjem od Čakovca do Marije Bistrice od petka do nedjelje, 4. – 6. rujna 2020. godine. Poučeni pozitivnim iskustvom od prošle godine i ove 2020. godine organiziramo hodočašće pješačenjem u HRVATSKO NACIONALNO SVETIŠTE MAJKE BOŽJE BISTRIČKE.

HODOGRAM PJEŠAČENJA

PETAK, 4. 9. 2020 u 21.00 sati – Blagoslov hodočasnika

21.15 sati – polazak iz Čakovca od župne crkve sv. Antuna Padovanskoga.

Odmorišta: Kapucinski trg u Varaždinu, kroz noć stajemo prema potrebi. Rani doručak je na Planinarskom domu „Pokojec“ – na Ivanščici – 434 m nadmorske visine. Nastavljamo prema Budinščina – Konjščina – okupljanje na Vinskom vrhu.

NAPOMENA:

Prehrana je iz ruksaka. Potrebna je udobna obuća za hodanje, planinarski štapovi, svjetiljka – noćne lampe, reflektirajući prsluk. Svaki sudionik dužan je poštivati odluke i uputstva vodiča. Hodočašće je na vlastitu odgovornost. Svaki sudionik potvrđuje da je upoznat s težinom i zahtjevima staze koja je duga 56,8 km. Logistička je podrška te medicinska skrb.

PROGRAM HODOČAŠĆA U MARIJI BISTRICI

SUBOTA, 5.9.2020.

18.00 sati – SVETA MISA

20.30 sati – PUT SVJETLA

NEDJELJA, 6.9.2020.

9.00 sati – KRIŽNI PUT

11.00 sati – SVEČANA SVETA MISA

Prijave se primaju do 30.8.2020. radi organizacije prijevoza, te spavanja u Mariji Bistrici. Dodatne informacije neposredno pred hodočašće, ovisno od kretanja vremenskih prilika tijekom tjedna. Povratak autobusom prema dogovoru u nedjelju poslije podne.

Ovo je dvodnevno hodočašće inspirirano hodanjem, molitvom, te zajedništvom. Svaki hodočasnik nosi u svome srcu određenu nakanu, molitvu i zavjet prema Majci Božjoj Bistričkoj. U nedjelju 6. rujna pod svetom misom u 11 sati hodočasnici će u prikazu darova prinijeti veliku svijeću u znak zahvale prema Majci Božjoj Bistričkoj. Za hodočašće je, kao i za vjeru, potrebna doza hrabrosti i vjere. Ali, ako te srce vuče, dođi, uljepšaj nam hodočašće, bit ćeš rado viđen i primljen. Stoga Vas draga srca pozivam na hodočašće.

Bratski Vas pozdravljam i želim Vam mir i dobro!

fra Tomislav Božiček, župnik