VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

15. JUBILARNI DJEČJI FESTIVAL MALI MEF

Subota 1. 8. 2020. Čakovec domaćin najboljim hrvatskim pjevačima u dobi od 6-15 godina

Jubilarni 15-ti po redu Dječji festival održava se u subotu. 1. kolovoza u prostoru Atrija Starog grada u Čakovcu. Dosada nezapamćen broj prijava iz cijele zemlje i susjednih država, pokazao je još jednom kako se festival afirmirao tijekom ovih godina.

S obzirom na veliki broj prijava što u autorskoj formi što u slobodnoj, Organizacijski odbor odlučio se za 24 najkvalitetnijih izvođača koji će sasvim sigurno oduševiti sve one koji će pratiti ovaj event. Sudionici dolaze iz Rijeke, Rapca, Zadra, Zagreba, Jablanca, Osijeka, Splita,  Zadra, Koprivnice, Maribora, Ptuja, Kidričeva i dr. mjesta, naravno uz izvođače iz Međimurja. Nažalost, prijave  iz ostalih Republika bivše države organizatori uz poznatu epidemiološku situaciju i preporuke Nacionalnog i lokalnog stožera nisu mogli uvrstiti.

Mnogi gradovi za svoju djecu organiziraju slične dječje festivale, uz svu zahvalnost djece što mogu iskazati svoje vannastavne kreacije, aktivnosti, talent, ali i krenuti put zvjezdanog pjevačkog neba. Da je upravo međimurski jedan od takvih, najbolje ilustrira podatak da redom pobjednici Malog MEF-a osvajaju internacionalne nagrade diljem Europe.

I ove godine za Grand Prix Malog MEF-a borit će se sam hrvatski vrh najboljih pjevača u zemlji. Bit će to po imenima sudionika ovogodišnji najjači dječji festival u Hrvatskoj.