VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

Javni razgovor o nezavisnoj društveno-kulturnoj sceni u Koprivnici

Kako razvijati nezavisnu kulturu? Koje su sličnosti i razlike između čakovečke i koprivničke kulturne scene? Kako razvijati suradnju s jedinicama lokalne samouprave u korist čitave zajednice?

Ovo su samo neke od tema o kojima će se razgovarati u četvrtak, 20. kolovoza 2020.godine u 17 sati na online Javnom razgovoru o nezavisnoj društveno-kulturnoj sceni Koprivnices dva bitna aktera koprivničke kulturne scene Denisom Košćakom i Bojanom Koštićem, predstavnicima Foruma udruga nezavisne kulture FUNK, koji su upravo u zadnjim pripremama Festivala izvedbenih umjetnosti i kazališta (FIUK).

Svi zainteresirani mogu se uključiti i pratiti razgovor uživo na Scheier Facebook stranici.

Razgovor će moderirati Valentina Nedeljko, koordinatorica javnih razgovora, edukacija i umrežavanja, predstavnica saveza udruga Platforme za Društveni centar Čakovec.

Cilj razgovora je upoznati međimursku i širu javnost s koprivničkom nezavisnom društveno-kulturnom scenom, uspješnim događajima, suradnjama i pozitivnim praksama u suupravljanju koje svakako mogu biti poticaj i vrelo korisnih informacija za daljnji razvoj suupravljanja u Međimurskoj županiji i zgradi Scheier.

Više o gostima razgovora:

Denis Košćak je jedan od pokretača RockLive Festivala i dugogodišnji volonter u brojnim udrugama iz kulture na području grada Koprivnice. Više od 15 godina je iznimno aktivan u programima vezanim uz razvoj kulture u gradu Koprivnici. Jedan je od osnivača saveza udruga FUNK koji objedinjuje udruge iz kulture s područja grada Koprivnice te je voditelj projekta „FUNK – Centar izvan centra“ koji je trenutno najvažniji faktor razvoja kulture grada Koprivnice. Bogato iskustvo ima u organizaciji različitih vrsta događanja, glazbenih koncerata i festivala, bookinga izvođača, te je surađivao s većinom izvođača domaće urbane scene kao i nekim stranim, poput Macy Gray, Mando Diao, Vaya Con Dios, Bloodhound Gang i drugi.

Bojan Koštić je predsjednik Foruma udruga nezavisne kulture FUNK, čiji je i jedan od osnivača. Trenutno radi kao voditelj ureda u Atelierima Koprivnica (AK galerija) te ima dugogodišnje iskustvo u civilnom i kulturnom sektoru (Atelieri Koprivnica, udruga maMUZE / Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta, udruga Pod galgama, FUNK).  Uz to je i multimedijalni umjetnik koji djeluje u području performansa, videa i novih medija (izlagao na nekoliko skupnih i samostalnih izložbi; finalist nagrade Radoslav Putar 2020.).

Novosti i sve dodatne informacije o aktivnostima na projektu Nove prakse svi zainteresirani mogu pronaći na web stranici scheier.hr te na društvenim mrežama projekta (Facebook, Instagram).

Javni razgovori organiziraju se u sklopu projekta Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier koji provodi Platforma za Društveni centar Čakovec u partnerstvu s Međimurskom županijom, a financira ga Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. (natječaj Kultura u centru) u 100% iznosu od 2.499.436,82 kn. Trajanje projekta je 24 mjeseci, a završava zaključno s 29. listopadom 2020. godine.