VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

Ukras ponesi, radost donesi!

Pred nama je blagdansko vrijeme, mnogima najljepše vrijeme u godini.

Po mnogo čemu posebna, ova će 2020. godina, nažalost, zbog aktualne situacije pandemije virusa COVID 19 nekim obiteljima još dodatno otežati teške životne prilike. S druge strane, građani navikli na brojna blagdanska druženja, izlaske i programe, ove će godine više vremena provoditi u svojim domovima. Ipak, svima ostaje ono najbitnije u blagdanskoj priči, a to je zajedništvo, dobrota i darivanje iz ljubavi.

Grad Čakovec je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Čakovca te osnovnim školama čiji je osnivač, ove godine odlučio provesti akciju „Ukras ponesi, radost donesi!“. Naime, radi se o akciji u kojoj će građani moći razveseliti i darivati djecu iz socijalno osjetljivih obitelji i ispunjenjem njihovih skromnih želja, donijeti im još više radosti i veselja pod božićne jelke.

Tridesetak djece nižih razreda iz šest gradskih osnovnih škola, izraditi će božićne ukrase na čiju će poleđinu ispisati svoje ime, starost i svoju božićnu želju. Građani će moći odabrati ukras, ponijeti ga kućama te kontaktirati Upravni odjel za društvene , međunarodne poslove i Odnose s javnošću Grada Čakovca, gdje će moći dobiti i ostale podatke o određenom djetetu te mu poklon dostaviti poštom ili osobno, na kućni prag.

Ukrasi s božićnim željama krasiti će postavljeni bor na Franjevačkom trgu, ispred crkve sv.Nikole, od 5. prosinca ove godine. Istog će subotnjeg prijepodneva, prve želje ispuniti čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač sa zamjenicima, a pridružiti im se mogu i svi građani koji žele donijeti radost na dječja lica.