VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

Svijet boja u prirodi- izložba fotografija Petra Sabola Sharpeyea

U Knjižnici „Nikola Zrinski” Čakovec od 11. siječnja do 8. veljače 2021. godine bit će postavljena izložba fotografija Svijet boja u prirodi fotografa Petra Sabola Sharpeyea.

Izložba obuhvaća dio fotografija iz bogatog opusa jednog od najnagrađivanijeg fotografa u Hrvatskoj Petra Sabola Sharpeyea.
Izložba se može razgledati na Općem odjelu knjižnice te je humanitarnog karaktera. Radovi s izložbe moći će se kupiti uplatom određene donacije na račun Hrvatskog Crvenog križa kao pomoć stradalim u potresu koji je krajem 2020. godine pogodio Petrinju i Sisak.

Petar Sabol Sharpeye rođen je 1981. godine u Čakovcu. Fotografijom se bavi od 2007. godine, a posebnost njegovih fotografija krije se u otkrivanju bogatog svijeta prirode često ljudskom oku nevidljivom.
Od 2012. godine sa svojim radovima sudjeluje na brojnim međunarodnim izložbama umjetničkih fotografija pod pokroviteljstvom FIAP (Federation Internationale de l’Art Photographique), PSA (Photographic Society of America) te na drugim specijaliziranim fotografskim natječajima diljem Hrvatske i svijeta. Fotografije su mu bile izložene u više od 40-ak zemalja svijeta. Dobitnik je preko 600 međunarodnih nagrada, priznanja, nositelj brojnih počasnih titula na području fotografije (MFIAP, EFIAP/d1, EPSA) te Sony Europe Imaging ambasador.
Jedna od najpoznatijih njegovih fotografija „Natural abstract” nagrađena je zlatnom medaljom u kategoriji makro fotografije na 7. salonu fotografije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima te je trajno pohranjena na čuvanje u Nacionalnoj knjižnici u Parizu.

Izložba je napravljena uz suradnju Fotokluba Čakovec te privatne arhive fotografija Petra Sabola Sharpeyea.