VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

MEĐIMURSKI FAŠNIK

Grad Čakovec i Međimurje imaju dugu i bogatu povijest fašnika. Gotovo u svim dijelovima Međimurja organiziraju se fašničke povorke, a centralni fašnički događaj svake je godine u centru Čakovca, gdje se uz tradicionalne međimurske maske; pikače, lafre, čaplje, mukavce, maškore, krave, uz veselo druženje, pjesmu i ples, mogu vidjeti i maske iz cijele Hrvatske i susjednih nam zemalja.

Godina za nama donijela nam je nova pravila. “Novo normalno” postalo je sinonim za javna događanja, a maske, koje su nosili samo zaljubljenici u fašnik, karneval, maškare, postale su nam svakodnevnica. Na žalost ovogodišnji će fašnik, biti mnogo mirniji, uz podsjetnike na prošle vesele dane, ali uz najavu ljepših fašničkih dana u budućnosti.

Kako bi i ove godine održali fašnički duh u našem gradu, družit ćemo se na društvenim mrežama i u sigurnom virtualnom okruženju, uz fašnički spomenar, sjećanja i uspomene, izložbe starih fotografija, izbor za najkreativniju masku i još mnoge razne sadržaje, dočekati ovogodišnji međimurski fašnik.

Redovito nas pratite na našim facebook i internet stranicama, šaljite stare fašničke slike i video-uratke, priče. A na kraju, simbolično ćemo “spaliti” fašnika, krivca za sve probleme i najaviti, vjerujemo, sretniju, zdraviju i veseliju 2021. godinu!