VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

57. ROĐENDAN TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA ČAKOVCA

Turistička zajednica grada Čakovca 8. veljače obilježava 57. godina postojanja. Daleke 1964. godine, osnovano je Turističko društvo tadašnje općine Čakovec, s prvenstvenom namjerom organizacije Međimurskog fašnika, kojim bi se očuvale tradicijske maske i tradicija maskiranja u Čakovcu i Međimurju. Prvi je predsjednik bio Đuro Benko. Tijekom godina međimurski fašnik postao je centralni fašnički događaj u Međimurju i šire. Također, osnutkom turističke zajednice, TZ Čakovec osmišljeno je sudjelovala u organizaciji proštenja “Porcijunkulovo”, nekad zamišljeno kao ”sajam tradicijskih zanata”, za koje danas možemo reći da je glavni događaj i najveća manifestacija u Međimurju, koja iz godine u godini bilježi sve veći broj kako izlagača, tako i posjetitelja.

Prošla je godina bila turbulentna za turizam, turističke posjete, kao i sva javna događanja. Unatoč pandemijskoj krizi i skoro četiri mjeseca zatvaranja i zabrane javnih događanja, uz pridržavanja strogih mjera, organizirali smo sva planirana događanja u 2020. godini: Međimurski fašnik, Dan grada – Festival cvijeća, jagoda i tradicije, Antunovsko proštenje, Blagdan gospe od Anđela i Jesen u gradu Zrinskih. Uz navedena događanja organizirali smo i dva dodatna sajma, Reprizu sajma cvijeća, jagoda i tradicije i sajam “Jesen i kesteni”, kako bi pružili mogućnost domaćim proizvođačima da, u ovo teško vrijeme, pronađu put za prodaju svojih proizvoda. Događanja su bila u manjem obimu, bez glazbenih poslastica i koncerata, što se najviše odnosi na manifestaciju “Porcijunkulovo”, ali usprkos svemu uspjeli smo realizirati zacrtane ciljeve.

Biti konkurentni i s novim idejama i programima spojiti kvalitetu usluge, biti sadržajni i zanimljivi, a istodobno zadržati ugodnu i toplu dušu našeg grada, rođendanska je želja svih djelatnika Turističke zajednice grada Čakovca!