57. ROĐENDAN TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA ČAKOVCA

Turistička zajednica grada Čakovca 8. veljače obilježava 57. godina postojanja. Daleke 1964. godine, osnovano je Turističko društvo tadašnje općine Čakovec, s prvenstvenom namjerom organizacije Međimurskog fašnika, kojim bi se očuvale tradicijske maske i tradicija maskiranja u Čakovcu i Međimurju. Prvi je predsjednik bio Đuro Benko. Tijekom godina međimurski fašnik postao je centralni fašnički događaj u Međimurju i šire. Također, osnutkom turističke zajednice, TZ Čakovec osmišljeno je sudjelovala u organizaciji proštenja “Porcijunkulovo”, nekad zamišljeno kao ”sajam tradicijskih zanata”, za koje danas možemo reći da je glavni događaj i najveća manifestacija u Međimurju, koja iz godine u godini bilježi sve veći broj kako izlagača, tako i posjetitelja.

Prošla je godina bila turbulentna za turizam, turističke posjete, kao i sva javna događanja. Unatoč pandemijskoj krizi i skoro četiri mjeseca zatvaranja i zabrane javnih događanja, uz pridržavanja strogih mjera, organizirali smo sva planirana događanja u 2020. godini: Međimurski fašnik, Dan grada – Festival cvijeća, jagoda i tradicije, Antunovsko proštenje, Blagdan gospe od Anđela i Jesen u gradu Zrinskih. Uz navedena događanja organizirali smo i dva dodatna sajma, Reprizu sajma cvijeća, jagoda i tradicije i sajam “Jesen i kesteni”, kako bi pružili mogućnost domaćim proizvođačima da, u ovo teško vrijeme, pronađu put za prodaju svojih proizvoda. Događanja su bila u manjem obimu, bez glazbenih poslastica i koncerata, što se najviše odnosi na manifestaciju “Porcijunkulovo”, ali usprkos svemu uspjeli smo realizirati zacrtane ciljeve.

Biti konkurentni i s novim idejama i programima spojiti kvalitetu usluge, biti sadržajni i zanimljivi, a istodobno zadržati ugodnu i toplu dušu našeg grada, rođendanska je želja svih djelatnika Turističke zajednice grada Čakovca!