VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

FULL OF TOURISM NEWS – 2.3.2021.

Predstavljen projekt “Safe stay in Croatia”Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić predstavili su projekt “Safe stay in Croatia”, nacionalnu oznaku i važan kotačić u etabliranju Hrvatske kao sigurne i poželjne destinacije, ujedno i poticaj svim dionicima u lancu putovanja za nastavak pridržavanja epidemioloških mjera.
Protokol zaprimanja oznake “Safe stay in Croatia”Nacionalna je oznaka sigurnosti besplatno se dodjeljuje dionicima iz hrvatskog turističkog sektora koji se u sustav mogu prijaviti putem mrežne stranice www.safestayincroatia.hr. Više informacija o postupku prijave nalazi se na poveznici, a za sve ostale detalje i upite kreirana je adresa elektroničke pošte prijave.safestay@mints.hr.
Staničić: Naša velika prednost je blizina glavnih emitivnih tržištaKristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ-a), u intervjuu za Glas Istre najavio je niz promotivnih aktivnosti HTZ-a na najvažnijim emitivnim tržištima te potvrdio da ponovno probuđeni optimizam po pitanju izgleda za solidnu turističku sezonu definitivno nije bez osnova.
Kampanja „Croatia Full of New Beginnings“ ostvarila 30 milijuna impresijaKampanja koju je Hrvatska turistička zajednica provela na društvenim mrežama „Croatia Full of New Beginnings“ na 15 inozemnih tržišta s ciljem zadržavanja vidljivosti i prisutnosti Hrvatske kao turističke destinacije, ostvarila je preko 30 milijuna impresija,uz više od 2 milijuna interakcija korisnika s oglasima.
Prijedlog izmjena Zakona o pružanju usluga u turizmuVlada je sa sjednice u prvo saborsko čitanje uputila prijedlog izmjena Zakona o pružanju usluga u turizmu, koji će uz ostalo omogućiti putnicima da vaučere za otkazana putovanja nakon ožujka prošle godine zamijene novim aranžmanom ili dobiju povrat novca.
Magazin Reisen Exclusiv o hrvatskim nacionalnim parkovimaVeliki članak „Hrvatski nacionalni parkovi su tako lijepi“, rezultat studijskog putovanja njemačkih novinara u Split i Makarsku, objavljen je u njemačkom magazinu Reisen Exclusiv, posvetivši prostor svim osam hrvatskih nacionalnih parkova. Osim toga. ožujsko izdanje njemačkog turističkog časopisa Merian u potpunosti posvećeno Istri.
Opatija i Kvarner u časopisu Femme ActuelleJedan od najznačajnijih francuskih ženskih tjednih časopisa Femme Actuelle, s preko 3,2 milijuna čitatelja, objavio je članak o Kvarneru s naglaskom na Rijeku i Opatiju. Članak ističe industrijsko i kulturno lice Rijeke, ljepotu Opatije te atraktivnost Kvarnerskog zaljeva, Mošćeničke Drage, otoka Cresa i Krka.
Austrian Airlines obnavlja promet prema HrvatskojAustrian Airlines s početkom ljetnog reda letenja obnovit će promet prema tri odredišta u Hrvatskoj i tako s prvim danima ljetnog reda letenja ponovno prometovati prema Dubrovniku, Splitu i Zagrebu. Njemačka Lufthansa je u svom novom redu letenja najavila vezu između Rijeke i Frankfurta.
Popularnost Hrvatske u stranim medijimaNakon CNN-a, vodeći svjetski brand turističkih vodiča Lonely Planet u članku „How to spend a year in Croatia as a digital nomad” Hrvatsku ističe kao odličnu destinaciju za digitalne nomade , a američki online časopis Money Inc Zadar i Dubrovnik uvrstio je među top 20 europskih destinacija.
Britanci počeli s rezervacijama na JadranuGradonačelnik Dubrovnika Mato Franković ističe da je u samo nekoliko dana rast bookinga s britanskog područja porastao 30-40 posto u odnosu na vrijeme prije popuštanja mjera u toj zemlji, a da su Englezi željni putovanja, potvrđuju i iz Splitsko-dalmatinske županije.
U zdravstveni turizam ulaže se više od 200 milijuna euraZdravstveni turizam jedan je od najvećih trendova turističkih putovanja posljednjeg desetljeća, dok posljednjih mjeseci ovaj vid turizma dobiva na još većem značaju. Hrvatska ima velik potencijal kada je o zdravstvenom turizmu riječ, a najveći dio kapaciteta smješten je u Primorsko-goranskoj i Istarskoj te sjeverozapadnim županijama.
Osniva se Hrvatska udruga obiteljskog smještajaNacionalna udruga privatnih iznajmljivača osniva se sa željom uključivanja svih hrvatskih županija, kako onih primorskih, tako i onih na kontinentu i sa zajedničkim ciljevima zaštite, čuvanja i oplemenjivanja tradicije obiteljskog smještaja koja je duga više od 60 godina.
Otvoren Ekomuzej Međimurje malo Opatijski i riječki Advent uz bok svjetskim metropolama
Warner Bros. u Istri snimao First Dates Hotel

 Kreativni turizam u Vukovaru
Doznajte sve novosti iz sustava turističkih zajednica
Britanci masovno rezerviraju odmoreNakon što je objavljen plan britanske vlade o ublažavanju mjera, pokrenuta je lavina rezervacija  britanskih turista – europski turoperator TUI izvijestio je o najvećem broju rezervacija u zadnjih mjesec dana, Thomas Cook o udvostručenom prometu na web stranici, a easyJet o četiri puta većem broju rezervacija letova. 
Tourism Manifesto objavio Exit StrategyTourism Manifesto, savez od preko 60 europskih strukovnih udruženja u turizmu, objavio je Exit Strategy, dokument u kojem poziva Europsku komisiju da u svoje nacrte za oporavak uključi osnivanje zasebnog operativnog tijela koje bi pratilo, bilježilo i analiziralo statusne promjene povezane s rizicima u provedbi zdravstvenih protokola i procjepljivanju stanovništva.
Sve više zemalja otvara se cijepljenim putnicimaNjemačka revija fvw donosi pregled zemalja koje dopuštaju putnicima koji su primili obje doze cjepiva da uđu u zemlju bez obveze da se testiraju i / ili odlaze u karantenu koja pokazuje da, dok se u Europskoj uniji još uvijek raspravlja o uvođenju COVID-19 putovnica, sve više zemalja odustaje od testiranja i / ili karantene za putnike koji su cijepljeni.
Trivago: trendovi u sektoru putovanja 2021.Istraživanje koje je proveo Trivago pokazuje da 56 posto Amerikanaca i 54 posto Britanaca osjeća uzbuđenje razmišljajući o putovanju nakon pandemije. Preko 80 posto ispitanika slaže da su putovanja dio njihovog kvalitetnog zaokruženog života, a 25 posto ih je spremno odreći se ušteđevine kako bi putovali. 
Hrvatska druga najtraženija destinacija TUI-ja u 2021.Prema podacima jednog od najvećih svjetskih turoperatora TUI-ja, po dosadašnjem bukingu programa za 2021. godinu Hrvatska se nalazi na visokom drugom mjestu najtraženijih destinacija na tržištu Austrije, izvijestio je Branimir Tončinić, direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Beču. „Izuzetno nam je drago što i istraživanje TUI-ja potvrđuje prethodne analize i procjene prema kojima je Hrvatska jedna od najtraženijih inozemnih destinacija Austrijanaca. Optimizam daju i procjene TUI-ja kako cjepivo i poboljšane mogućnosti testiranja kod gostiju pobuđuju veći osjećaj sigurnosti što pozitivno utječe i na potražnju za putovanjima“, istaknuo je Tončinić, nadodavši kako u TUI-ju. u narednim tjednima, očekuju i daljnji oporavak poslovanja.
Konferencija 3T – Tourism Travel and TechKonferencija 3T – Tourism Travel and Tech u organizaciji Buga i Mreže u svom četvrtom izdanju održat će se 23. ožujka 2021. U fokusu konferencije su pandemijska i post-pandemijska zbivanja, klima, održivost i tehnologija.
ITB Berlin NOWVodeći svjetski turistički sajam ITB (Internationale Tourismus-Börse) održat će se od 9. do 12. ožujka 2021., u potpuno virtualnom izdanju i u trajanju od četiri dana.
UNWTO-ve smjernice za inkluzivan oporavak turističkog sektoraOdjel za etiku, kulturu i društvenu odgovornost UNWTO-a izdaje niz tematskih inkluzivnih vodiča za oporavak turističkog sektora nakon pandemije. U veljači su objavljene smjernice usredotočene na odgovorno ponovno pokretanje kulturnog turizma, na kojima su surađivali UNWTO i UNESCO i o kojima možete doznati više na poveznici.