VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

FULL OF TOURISM NEWS – 16.3.2021.

Prepoznatljivost hrvatskog turističkog brenda porasla za 50 postoPrepoznatljivost hrvatskog turističkog brenda i ponude zadnjih je sedam godina na stranim tržištima porasla za 50 posto, čime je ispunjen cilj iz dosadašnjeg Strateškog marketinškog plana hrvatskog turizma (SMPHT), a novi se za razdoblje 2021.-2025. priprema i trebao bi biti gotov do jeseni, istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.
Kampanja za digitalne nomade „Croatia, your new office!“HTZ je pokrenuo novu promotivnu kampanju Croatia, your new office! s ciljem pozicioniranja Hrvatske kao atraktivne i dobro pripremljene destinacije za digitalne nomade. Oglašivačka kampanja će se, uz PR i medijske aktivnosti, provoditi i putem društvenih mreža Facebook i Twitter s posebnim fokusom na tržišta SAD-a, Kanade i Ujedinjenog Kraljevstva.
Poziv za dodjelu državnih jamstava poduzetnicima iz sektora turizma i sportaMinistarstvo turizma i sporta objavilo je poziv poduzetnicima za korištenje sredstava iz programa državnih potpora u sklopu mjera gospodarskog opravka Vlade RH. Provedbena tijela programa dodjele su Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) koji će odobravati jamstva za nove kredite za likvidnost koja će pokrivati do 100 posto glavnice kredita.
Hrvatskoj nagrada ITB Medical Tourism Destination AwardU sklopu virtualnog izdanja vodećeg svjetskog turističkog sajma ITB u Berlinu, Hrvatskoj je dodijeljena specijalna nagrada ITB Medical Tourism Destination Award. Organizatori dodjele nagrade prepoznali su Hrvatsku kao inovativno i održivo odredište koje svojim gostima pruža visoku razinu iskustva i usluga s područja medicinskog turizma.
Video-sastanak ministrice Brnjac s regionalnim direktorima TZ-aMinistrica turizma i sporta Nikolina Brnjac održala je video-sastanak s direktorima regionalnih turističkih zajednica na kojem je sudjelovao ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak koji je predstavio trenutačno stanje pandemije u Hrvatskoj te detaljnije pojasnio procese na razini Europske unije vezano uz prijedlog „Zelenog certifikata“.
Hrvatska i Izrael započeli dijalog oko lakšeg režima putovanjaMinistrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Države Izrael u Republici Hrvatskoj Nj.E. Ilan Mor održali su sastanak u cilju postizanja dogovora kojim bi se turistima iz obje države omogućilo olakšano posjećivanje za vrijeme trajanja COVID-19 pandemije i na kojem je ministrica predstavila projekt i funkcionalnu web stranicu „Safe Stay in Croatia“.
Njemačka četiri hrvatske županije proglasila sigurnimaNjemački Institut za zdravstvo Robert Koch Istarsku, Krapinsko-zagorsku, Požeško-slavonsku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju proglasio je sigurnima za putovanje. Njemačko ministarstvo vanjskih poslova ukinulo je i negativno upozorenje za putovanja u ove županije, što znači da pri povratku iz njih u Njemačku nisu potrebni ni negativan PCR test niti karantena.
Kineski Lonely planet objavio vodič o ZagrebuKinesko izdanje Lonely Planeta, jednog od najutjecajnijih brendova svjetskih turističkih vodiča, u svom ožujskom izdanju objavio je vodič o Zagrebu koji donosi sve informacije o Zagrebu te da je prvenstveno namijenjen putnicima koji vole kulturu, umjetnost i lokalnu hranu, muzeje, galerije, murale, fasade i ostale oblike ulične umjetnosti na zagrebačkim ulicama.
Brač na njemačko-francuskoj televiziji ArteEmisija o otoku Braču novinarke i autorice dokumentaraca Marie-Christine Degen prikazana je 7. ožujka u udarnom terminu na njemačko-francuskom TV kanalu Arte. Riječ je o novoj emisiji novinarke koja je za svoju reportažu o Istri i istarskim tartufima u 2019. godini nagrađena nagradom Zlatna penkala, koja se dodjeljuje medijskim projektima koji promoviraju Hrvatsku i hrvatski turizam na inozemnim tržištima.
Započelo prikazivanje serije Below deck snimane u HrvatskojNova sezona najgledanije američke reality serije Below Deck Sailing Yacht (Ispod palube), koja je snimljena u Hrvatskoj prošlog ljeta, započela je s prikazivanjem na američkoj kabelskoj televiziji Bravo TV. Ovaj popularni američki reality show emitira se od 2013. godine, a koncept emisije uključuje praćenje profesionalnog i privatnog života posade i njihovih gostiju na mega jahtama.
Plitvice na 1. mjestu Ryanairove liste 12 najpoželjnijih destinacijaTop lista 12 Incredible Places to See this Summer na prvo mjesto istaknula je NP Plitvička jezera, nakon kojih slijede prestižne destinacije poput Cofete, Fuerteventura, zatim The Blue Hole, Gozo Malta i druge. Uz uobičajene sadržaje i karakteristike presudne za vrednovanje pojedine destinacije, u obzir su uzete delicije, ekološki aspekt, uslužnost, smještaj, sadržaji, navodi se.
Matulov grunt u Frkanovcu, tradicionalna međimurska hiža European Best Destinations preporučuje Nin
Izložba “Pisanica od srca”

 Digitalni detoks na zelenom Žumberku
Doznajte sve novosti iz sustava turističkih zajednica
Digitalne nomade želi sve više zemalja u svijetu i EU-uNovo izvješće o digitalnim nomadima globalnog udruženja pustolovnih/avanturističkih putovanja ATTA (The Adventure Travel Trade Association) ističe da, iako digitalni nomadi nisu tipični pustolovni putnici ni turisti, njihov način života se može dijelom svrstati u tu kategoriju, kao i da osim smještaja i prehrane često traže i koriste razne druge usluge i sadržaje u odredištima gdje borave.
Göteborg i Malaga – prijestolnice pametnog turizma 2020.Göteborg i Málaga izabrani su za pobjednike na natjecanju Europska prijestolnica pametnog turizma 2020. godine, a uz njih, četiri grada su dobila Europsku nagradu za pametni turizam 2020. za izvanredna postignuća. Riječ je o inicijativa EU koja europskim gradovima daje priliku da podijele svoje uzorne prakse kao odredišta pametnog turizma.
ECTAA-ine preporuke za plan oporavkaKrovna udruga europskih putničkih agencija i tour operatora (ECTAA) poziva nadležna tijela da pripreme plan oporavka putovanja u proljetnoj / ljetnoj sezoni, isitčući da se i putnicima i industriji treba dati jasan znak kada i pod kojim uvjetima mogu planirati putovanja. Navode i zaključak Instituta Robert Koch, koji je utvrdio da su organizirana putovanja i odmori minimalno pridonijeli učestalosti COVID-19 infekcija u Njemačkoj.
Treće izdanje prijava za turističku nagradu Marco PoloZapočelo je treće izdanje prijava za turističku nagradu Marco Polo, natječaja u kojem mogu sudjelovati turoperatori i putničke agencije, koje su organizirale putovanja za kineske turiste u području srednje i istočne Europe vezana uz povijest, tradiciju, kulturu ili druge posebne interesne skupine.
Prestižni francuski GEO časopis objavio članak o digitalnim nomadima u HrvatskojFrancuski GEO časopis na svojoj web stranici, koju mjesečno posjeti oko 1,4 milijuna posjetitelja, objavio je članak o digitalnim nomadima u Hrvatskoj, izvijestila je direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj Danijela Mihalić Đurica. U članku pod nazivom La Croatie tente d’attirer les télétravailleurs en simplifiant ses visas, odnosno Hrvatska privlači digitalne nomade pojednostavljujući vize, navodi se kako se Hrvatska odlučila prilagoditi aktualnoj situaciji i okrenuti se digitalnim nomadima iz cijeloga svijeta.
Webinar „How can tourism build back better?“Institut za turizam 26. ožujka u 10 sati organizira webinar „How can tourism build back better?“. Uvodnu riječ održat će Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta Republike Hrvatske.
Pandemija i nova generacija digitalnih nomadaOxford Business Group donosi pregled ključnih trendova i aktivnosti nekolicine zemalja, među kojima je i Hrvatska, po pitanju kapitaliziranja rastućeg trenda digitalnih nomada koji traže pristupačna, pouzdana i privlačna mjesta s kojih će raditi.
Priručnik za održivi razvoj turizma ETC-aEuropska putnička komisija (ETC), koja zastupa 32 nacionalne turističke organizacije u Europi, objavila je novi priručnik Provedba održivog turizma: okvir i alat.