VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

FULL OF TOURISM NEWS – 11.5.2021.

Prva nacionalna kampanja ruralnog turizma “Doživi domaće. Istraži ruralnu Hrvatsku!”Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica, s ciljem dodatnog približavanja raznolike ponude hrvatskih ruralnih destinacija, na domaćem su tržištu pokrenuli promotivnu kampanju „Doživi domaće. Istraži ruralnu Hrvatsku!“. Aktivnosti u sklopu kampanje usmjerene su na domaće tržište s ciljem poticanja turističkog prometa kroz upoznavanje autohtonih doživljaja u hrvatskim ruralnim destinacijama. Kampanja će se provoditi na online i offline kanalima te kroz društvene mreže Croatia, Full of Life uz oznake #RuralnaHrvatska i #DoživiDomaće.
Kampanja za digitalne nomade „Croatia, your new office!“ ostvarila preko 8 milijuna impresijaU sklopu prvog vala kampanje za digitalne nomade „Croatia, your new office!“, koju Hrvatska turistička zajednica provodi na tržištu SAD-a, Kanade i Ujedinjenog Kraljevstva, od sredine ožujka do sredine travnja 2021. godine ostvareno je preko 8 milijuna impresija. Na stranici kampanje najviše se pretražuju uvjeti i koraci koji se moraju ispuniti kako bi se dobila viza za digitalne nomade, kao i sadržaji dostupni u pojedinim destinacijama. Podaci pokazuju kako najviše interesa pobuđuju turistički proizvodi poput aktivnog odmora, prirode, kulture i eno-gastronomije te destinacije poput srednje Dalmacije, Istre, Dubrovnika i Zagreba.
Kroz Program razvoja cikloturizma na kontinentu Ministarstvo turizma i sporta u 2021. sufinancira 14 projekataMinistarstvo turizma i sporta donijelo je Odluku o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava, kojom će se sufinancirati ukupno 14 projekata u vrijednosti od 4 milijuna kuna. Odlukom su sredstva dodijeljena Bjelovarsko-bilogorskoj, Brodsko-posavskoj, Karlovačkoj, Koprivničko-križevačkoj, Krapinsko-zagorskoj, Ličko-senjskoj, Međimurskoj, Osječko-baranjskoj, Požeško-slavonskoj, Sisačko-moslavačkoj, Varaždinskoj, Virovitičko-podravskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Zagrebačkoj županiji.
Upute za cijepljenje djelatnika u sektoru turizmaInteres za cijepljenjem je velik, što pokazuje odgovornost turističkog sektora, a Ministarstvo turizma i sporta uputilo je dopis strukovnim udrugama na temu cijepljenja djelatnika u sektoru turizma. Ministarstvo turizma i sporta je putem strukovnih udruga iniciralo prikupljanje osobnih podataka zaposlenika s ciljem dobivanja kvalitetne baze podataka za potrebe javnozdravstvenih službi koje su zadužene za provedbu Programa cijepljenja, kojim bi sektor turizma bio stavljen u prioritetnu skupinu.
Podršku projektu Safe stay in Croatia iskazao i Booking.comMinistarstvo turizma i sporta je u dogovoru s Booking.com-om osiguralo svim subjektima, koji već posjeduju pravo na korištenje nacionalne oznake sigurnosti i oglašavaju svoj smještaj na toj platformi, isticanje oznaka Safe stay in Croatia. Iz Booking.com-a poručuju kako u potpunosti podupiru lokalne inicijative za putovanja i potiču partnere koji nude uslugu smještaja na isticanje fotografija vezano uz zdravstvene i higijenske mjere koje se provode u njihovim smještajnim objektima.
Delta Air Lines uvodi direktnu avioliniju New York – DubrovnikAmerički avioprijevoznik Delta Air Lines uvodi direktnu avioliniju koja će od 3. srpnja prometovati na relaciji New York – Dubrovnik, četiri puta tjedno između zračne luke John F. Kennedy (JFK) u New Yorku i ZL Dubrovnik. Prema Hrvatskoj će prometovati zrakoplovi tipa Boeing 767-300 s 226 sjedećih mjesta, a Delta Air Lines već je treća aviokompanija koja će ove sezone povezivati Hrvatsku i SAD.
Hrvatska i Mađarska postigle bilateralni dogovor o međusobnom priznavanju potvrda o cijepljenjuHrvatska i Mađarska postigle su bilateralni dogovor kojim će međusobno priznavati potvrde o cijepljenju bilo kojim cjepivom protiv bolesti COVID-19. Riječ je o dogovoru kojim će se, uz predočenje potvrde o cijepljenju, omogućiti nesmetana putovanja hrvatskih i mađarskih građana između ove dvije zemlje, a koji će granice moći prelaziti bez ograničenja, odnosno bez obvezne samoizolacije ili predočenja negativnog testa.
Hrvatska među najpoželjnijim ljetnim destinacijama NorvežanaPrema rezultatima istraživanja Apolla, drugog najvećeg turoperatora u Skandinaviji, 70 posto Norvežana želi otputovati na odmor u inozemstvo ove godine, a Hrvatska je među najpoželjnijim ljetnim destinacijama. Apollo izvještava i da im buking raste iz dana u dan, dok najviše interesa pobuđuju inozemna putovanja povezana sa suncem i morem.
Brojni francuski mediji ističu Hrvatsku kao jednu od najpoželjnijih destinacijaHrvatska je, prema francuskom lifestyle magazinu Grazia, jedna od devet najboljih destinacija za ovogodišnji ljetni odmor Francuza. U njihovom članku Hrvatska je izdvojena među destinacijama u koje će Francuzi, koji su cijepljeni, nedavno preboljeli koronavirus ili posjeduju negativan test na COVID-19, moći putovati već ovog ljeta. Hrvatsku, osim toga, kao jednu od najpopularnijih destinacija za ljetni odmor izdvaja i magazin Femen Acttuele i nautički dio magazina Le Figaro – Figaronautisme.com.
KLM se vraća u Dubrovnik nakon 32 godineKLM će, nakon gotovo 32 godine, obnoviti promet na liniji između Amsterdama i Dubrovnika. Od 26. lipnja letovi KLM-a između Amsterdama i Dubrovnika prometovat će svakodnevno, a na njoj su najavljeni zrakoplovi tipa E190 te B737. Podsjetimo, ovaj nizozemski nacionalni avioprijevoznik u veljači ove godine uveo je i dodatne letove prema Zagrebu te na liniji iz Amsterdama sada prometuje dva puta dnevno.
Predstavljena platforma Sigurna okupljanjaNa predstavljanju platforme za procjenu rizika kulturno-umjetničkih sadržaja nazvane Sigurna okupljanja istaknuto je kako je riječ o velikom koraku prema povratku u normalu za organizatore događaja koje je pandemija zaustavila, ali i posjetitelje željne masovnih okupljanja. Nositelji projekta su Hrvatska gospodarska komora i Ministarstvo kulture i medija, uz partnerstvo Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.